‘Schmidt werd een klein beetje kwaad in de rust’

‘Schmidt werd een klein beetje kwaad in de rust’
2 min
PSV1

Na de 4-1 zege op VVV-Venlo stond aanvoerder Denzel Dumfries met een lach van oor tot oor FOX Sports-presentator Jan Joost van Gangelen en analist Arnold Brugging te woord. Niet per se vanwege de zege, maar om wat er in de rust gebeurde. Dumfries verklapte namelijk dat Roger Schmidt ‘een beetje boos’ was.

“Hij werd een klein beetje kwaad ja”, zei Dumfries nadat Bruggink hem vroeg wat Schmidt tijdens de rust tegen de selectie van PSV had gezegd. PSV stond op dat moment nog gelijk tegen de Venlonaren en overtuigden zeker niet. “Als je kijkt naar de eerste helft was het niet genoeg. We moesten er meer energie in leggen en het als team doen, vertelde hij. Had ie helemaal gelijk in. Qua energie was het voor rust schandalig.”

Waar dat aan lag, wist Dumfries niet. “Uiteindelijk boeken we een verdiende zege. Mooi was het niet, maar de zege is het belangrijkst. Misschien kwam het omdat we wat vermoed waren. Je voelt je spieren inmiddels wel.”

De aanvoerder kwam tegen VVV-Venlo niet tot scoren. Dat had wel gekund, want bij een 0-1 stand kreeg PSV een strafschop. Afgelopen weekend benutte Dumfries er nog één. Ditmaal was het aan Philipp Max. “Dat gaat in goed overleg”, aldus Dumfries. “Ik keek hem aan en zei: ‘You wanna take?’ Hahaha. Hij ging er lekker in.”