Schmidt: “We hebben laten zien waar we toe in staat zijn”

Schmidt: “We hebben laten zien waar we toe in staat zijn”
2 min

Een belangrijke comeback, ruime overwinning en drie geblesseerde spelers terug. Hoofdcoach Roger Schmidt kijkt terug op een goede wedstrijd: “We hebben overtuigend gewonnen.”

Comeback
“Het begon niet makkelijk. We hadden wat problemen in de eerste helft”, reflecteert Schmidt. “Maar daarna pakten we het terug en hebben we gewoon overtuigend gewonnen.” Een mooie opsteker in de wedstrijd was de terugkeer van drie geblesseerde spelers: Cody Gakpo, Jordan Teze en Noni Madueke. Gakpo maakte zelfs de gelijkmaker. “Zonder wedstrijdritme op niveau komen, is niet makkelijk. Maar Cody heeft heel goed laten zien wat hij kan”, vertelt de Hoofdcoach. 

Complimenten
Dat is niet de enige speler die complimenten krijgt van de trainer, ook de linksback van vandaag krijgt lof: “Mauro JR is een goede speler met een groot hart. Als hij een kans krijgt, pakt hij die altijd. Hij blijft geduldig en laat zien dat we op hem kunnen rekenen. Spelers die vorig seizoen minder minuten maakten, laten zichzelf nu goed zien. Ritsu Doan is daar ook een goed voorbeeld van. Hij speelde vandaag op topniveau en ontwikkelt zich razendsnel.”

Competitie
PSV zit in een drukke fase, in december speelt de ploeg zes wedstrijden. Schmidt wil zich goed voorbereiden op de komende duels: “Veel wedstrijden in een korte tijd, is nooit makkelijk. Maar we blijven hard werken. We hebben laten zien waar we toe in staat zijn. De volgende stap is winnen van Real Sociedad en overwinteren in de Europa League.”