Schmidt verwacht veel strijd in Tilburg: ‘Er staat veel op het spel’

Schmidt verwacht veel strijd in Tilburg: ‘Er staat veel op het spel’
3 min

De strijd om de tweede plek gaat verder in Tilburg, waar PSV het aanstaande zondag op zal nemen tegen Willem II. Beide ploegen vechten voor hun plek aan de uiterste eindes van de competitie. Roger Schmidt verwacht dan ook een wedstrijd vol passie en strijdlust.

Laatste drie wedstrijden
De trainingen in aanloop naar zondag verliepen volgens Schmidt erg goed. Hij gaat dan ook vol vertrouwen naar Tilburg. “Ons doel is duidelijk. We moeten elke wedstrijd winnen en dan kunnen we de tweede plek houden. We hebben het over de vorige wedstrijd gehad en dat is klaar. We kijken uit naar de laatste drie wedstrijden waarin we zullen strijden voor de tweede plek en dus Champions League voetbal.”

Champions League
De motivatie daarvoor was deze week op de TV te zien, gaat Schmidt verder. “We hebben allemaal kunnen zien hoe Chelsea en Manchester City de finale van de Champions League hebben gehaald. Dat moet voor een voetballer genoeg motivatie zijn, anders doe je het verkeerde beroep. Wij willen volgend seizoen in dat toernooi meedoen, dat hoef ik ze echt niet te vertellen. Natuurlijk brengt onze situatie druk met zich mee, maar dat is op het einde van het seizoen altijd. De spelers zijn er klaar voor.”

Gevaarlijke tegenstander
Schmidt is er zich van bewust dat er ook voor Willem II nog een hoop op het spel staat. De Tricolores staan op een vijftiende plek en lopen nog altijd het gevaar om te degraderen. “Ze zullen er alles aan doen om in de competitie te blijven. Dat hebben ze de afgelopen weken al laten zien. Het is een team met power en ze spelen goed voetbal. Dit wordt daarom echt geen makkelijke wedstrijd, ook al staan wij veel hoger.”

Selectie
Tegen Willem II kan Schmidt geen beroep doen op een aantal spelers. Érick Gutiérrez, Mauro Júnior, Ryan Thomas en Maximiliano Romero waren al langer uit de roulatie. Ook voor Timo Baumgartl en Mohamed Ihattaren komt de wedstrijd te vroeg. Baumgartl heeft nog altijd last van zijn knie en Ihattaren is ziek. Schmidt hoopt donderdag tegen PEC Zwolle weer een beroep te kunnen doen op de middenvelder.

Armando Obispo
Armando Obispo speelde tegen SC Heerenveen 45 minuten nadat hij Nick Viergever, die een gele kaart had, in de rust verving. De jonge centrale verdediger vulde zijn rol goed in en liet, volgens Schmidt, zijn kwaliteiten en snelheid zien. “Soms hebben spelers na een lange blessure wat meer tijd nodig, dan zijn ze nog wat stroef, maar zijn timing was sterk. Voor Jong PSV speelde hij al een aantal goede wedstrijden. Ik vond dat hij er klaar voor was.”

Toekomst Madueke
Ook Noni Madueke kwam na rust binnen de lijnen. De aanvaller beleefde dit seizoen wellicht zijn definitieve doorbraak. Ook in het buitenland is dat niet onopgemerkt gebleven. De Hoofdtrainer let niet zo op alle geruchten en is duidelijk over de toekomst van Madueke. “Hier blijven is de beste keuze. Bij PSV kan hij zich ontwikkelen en uitgroeien tot sleutelspeler. Het is duidelijk dat hij veel potentie heeft, maar hij moet nog wat ervaring opdoen. We kunnen ruimte voor hem maken zodat hij hier belangrijk kan worden.”

tijdlijn