Schmidt verwacht twee zware wedstrijden tegen FC Midtjylland

Schmidt verwacht twee zware wedstrijden tegen FC Midtjylland
2 min
PSV1

Hoofdcoach Roger Schmidt verwacht een zware tweestrijd met FC Midtjylland. De Denen reizen dinsdag naar Eindhoven voor de eerste wedstrijd met PSV, dat volgens Schmidt van eigen kracht uit moet gaan. ‘Ik zie ons niet als favoriet.’

Sterk
Op de persconferentie in het Philips Stadion ging Schmidt in op de staat van zijn team en de verwachtingen voor het aankomend tweeluik. “Galatasaray was een sterk team met veel ervaring en individuele kwaliteiten. We hebben laten zien dat we het verschil kunnen maken met de manier waarop wij spelen. FC Midtjylland is een andere tegenstander. Het team is fysiek erg sterk en focust zich nadrukkelijk op aanvallende standaardsituaties. Daar zullen wij een antwoord op moeten zien te vinden. Ik verwacht twee zware wedstrijden en vind niet per se dat wij de favoriet zijn. Favorieten aanwijzen is iets wat ik graag aan de media overlaat.”

Corona
De Denen hebben in aanloop naar de wedstrijd te maken gekregen met een aantal coronabesmettingen. Schmidt betreurt dat, maar wil er tegelijkertijd niet te veel aandacht aan schenken. “We weten hoe zwaar het kan zijn. Vorig jaar hebben we zelf veel problemen ervaren, maar om eerlijk te zijn wil ik me niet focussen op de afwezigen. We moeten naar onszelf kijken. Zij zullen oplossingen vinden om klaar te zijn voor de wedstrijd tegen PSV. Wij hebben een plan voor morgen gemaakt en moeten ons daar op concentreren.”

Boscagli
Dat is een plan zonder Olivier Boscagli. De Franse verdediger zit een schorsing uit na zijn rode kaart in de return tegen Galatasaray. “We zullen hem missen, maar hebben een breed team. Met Nick Viergever en Armando Obispo hebben twee goede centrale verdedigers die zich op de training ook onderscheiden. Het belangrijkste is dat Ollies vervanger in ons tactische plaatje past.”