Schmidt trots op de speelstijl: ‘Dit is geweldig om te zien als trainer’

Artikel
Schmidt trots op de speelstijl: ‘Dit is geweldig om te zien als trainer’

Roger Schmidt zag zijn ploeg na 5-1 winst op Galatasaray SK een reuzenstap zetten naar de volgende voorronde van de Champions League. De Hoofdcoach is goed gestemd over de prestaties van zijn team.

Energie van de fans
“Het was een goede avond voor ons. Het was de eerste competitiewedstrijd met fans in anderhalf jaar dus we wilden ze goed spel laten zien. De energie van de fans kwam door in het voetbal. We waren constant scherp, actief en gaven weinig kansen weg. De efficiëntie die we vorig seizoen misten hadden we nu wel.” De Hoofdcoach was trots op de speelstijl die de selectie heeft ontwikkeld. Galatasaray SK speelde met een andere formatie dan verwacht, maar volgens Schmidt was dat geen probleem: “Als we focussen op onze eigen stijl is het niet belangrijk hoe de tegenstander speelt.”

Pressing
Volgens Zahavi was zijn eerste doelpunt niet te danken aan een blunder van doelman Fernando Muslera, maar aan de hoge druk van het spel. “Het is het resultaat van veel trainen op druk zetten. We moeten dat in praktijk brengen”, vertelt de spits. Voor Schmidt was het spel het hoogtepunt van de avond: “Het was een technisch goede wedstrijd van de spelers. We zijn ontwikkeld als team en het is duidelijk dat we moeten blijven ontwikkelen. Het is moeilijk om een favoriet doelpunt uit te kiezen, maar de tweede en derde lieten de kwaliteit van onze tactiek zien. Bij de tweede maken we een goede transitie na balwinst en de derde had een geweldige opbouw. Dat is geweldig om te zien als trainer.”