Schmidt trots als koploper: “We hebben hier hard voor gewerkt”

Schmidt trots als koploper: “We hebben hier hard voor gewerkt”
2 min
PSV1

Halverwege het seizoen is PSV koploper van de Eredivisie. Hoofdcoach Roger Schmidt heeft een aantal punten van verbetering voor zijn ploeg, maar al met al overheerst een gevoel van trots: “Het was geen makkelijk jaar.”

Uitdagingen
Ik had graag gezien dat er vandaag wat meer doelpunten werden gemaakt, maar ik kan niet teleurgesteld zijn na deze overwinning. Nu moeten we vechten voor de drie punten op donderdag”, vertelt de Hoofdcoach. “De volgende uitdaging staat weer te wachten. We moeten deze wedstrijd analyseren, kijken hoe het met de spelers is en nieuwe beslissingen maken. We willen nog één keer alles geven om het jaar goed af te sluiten.”

Trots
PSV is dichtbij het winterkampioenschap, halverwege het seizoen staat de ploeg bovenaan in de Eredivisie. “We hebben hier hard voor gewerkt, ik ben trots op wat het team heeft laten zien”, vertelt Schmidt. “Het was geen makkelijk jaar. Veel wedstrijden, weinig rustmomenten en een aantal vervelende blessures. De ploeg heeft ontzettend veel karakter getoond. We verdienen het om bovenaan te staan.”