Schmidt teleurgesteld: ‘Zonde dat het op deze manier eindigt’

Artikel
Schmidt teleurgesteld: ‘Zonde dat het op deze manier eindigt’

PSV speelde een uitstekende eerste helft in Rotterdam, waarbij Cody Gakpo de uitblinker was. Feyenoord kwam echter terug in de laatste minuten om gelijkspel af te dwingen. De teleurstelling is zichtbaar bij Roger Schmidt. Hij reflecteert op de wedstrijd.

Beslist
“Het was een goede wedstrijd, maar beslist door de scheidsrechter”, vertelt Schmidt bij ESPN. “Dat is heel jammer. Het is voor mij niet nodig om de scheidsrechter nog aan te spreken. Dit was een cruciale wedstrijd voor deze fase van de competitie, het is zonde dat het op deze manier eindigt. Fouten gebeuren, maar dit is heel teleurstellend.”

Toch trots
Het penaltymoment overschaduwt de wedstrijd, waarin PSV uitstekend spel liet zien. Dat is Roger Schmidt ook opgevallen: “Al met al was het een goed duel van onze kant. We hadden vaker moeten scoren, daarvoor kregen we ook de mogelijkheden. Ik ben heel trots op dit team en wat ze lieten zien. Het had een mooie dag kunnen zijn die ons terug in de titelrace bracht, maar het zat er niet in. Ik heb goede dingen gezien op het veld en van het team, maar het is moeilijk om erover te praten in deze situatie.