Schmidt: ‘PSV goed voorbereid voor Galatasaray’

Schmidt: ‘PSV goed voorbereid voor Galatasaray’
3 min
PSV1

Hoofdcoach Roger Schmidt blikte dinsdag in het Philips Stadion met vertrouwen vooruit op de dubbele Europese ontmoeting met Galatasaray. Als zijn ploeg gelooft in eigen kunnen, heeft Schmidt vertrouwen in een goede afloop van het tweeluik dat woensdag om 21.00 uur in het Philips Stadion begint. ‘We zijn goed voorbereid.’

Goede voorbereiding
Dat zei de coach in de persruimte van het stadion van PSV, kort voor de laatste training in aanloop naar het duel. Na een dikke drie weken voorbereiden start PSV direct met een duel dat een groot deel van het verloop van het seizoen kan bepalen. “Ik denk dat we daar klaar voor zijn”, sprak Schmidt. “We hebben een goede voorbereiding gedraaid, er alles aan gedaan om nu in vorm te zijn en een goede teamspirit te creëren. Morgen gaat blijken of dat gelukt is, maar ik heb daar goede hoop op.”

Respect voor Galatasaray
Over Galatasaray sprak hij met respect. De Turkse topclub werd vorig jaar tweede in de competitie, maar zag een aantal bepalende spelers deze zomer vertrekken. Het laatste oefenduel van de Turken werd op het laatste moment afgelast, waardoor niet geheel duidelijk is waar Galatasaray op dit moment staat. “Maar ik denk dat we aan elkaar gewaagd zijn”, aldus Schmidt. “Galatasaray is een ontzettend ervaren team en heeft in Fatih Terim een coach die alles heeft meegemaakt. Ze hebben net als wij een wat andere voorbereiding gehad dan de afgelopen jaren, maar zullen zeker goed voorbereid aan de aftrap van de wedstrijd staan.”

Van Ginkel
Die mening deelt Marco van Ginkel. Op de persconferentie werd duidelijk dat hij komend seizoen aanvoerder is van PSV en hij zat mede daarom naast Schmidt aan de desk. “Galatasaray is een ervaren ploeg met goede spelers, die vorig jaar niet voor niets maar net geen kampioen werden. Ik verwacht dat zij absoluut klaar zijn voor de wedstrijd”, zei Van Ginkel, die dat ook over PSV zei. “De meters zitten zeker in de benen. We hebben een aantal goede oefenwedstrijden gespeeld en op de training ook vaak 11 tegen 11 kunnen oefenen. We zijn er klaar voor.”

Sleutel
“De sleutel om ons te kwalificeren hebben we zelf in hand”, vervolgde Schmidt vervolgens. “We moeten overtuigd zijn van onze speelwijze. We hebben er deze voorbereiding hard voor gewerkt.”

wedstrijden
PSV1