Schmidt prijst teamgeest: ‘We zijn goed met elkaar verbonden’

Artikel
Schmidt prijst teamgeest: ‘We zijn goed met elkaar verbonden’

Door de zege op Sturm Graz gaat het Europese avontuur van PSV verder. Als het team uitvalt in de Europa League, zal het verder gaan in de Conference League. Uiteraard zet de ploeg alles op alles om verder te gaan in de Europa League. “Het wordt moeilijk, maar we hebben het in eigen hand”, bevestigt Hoofdcoach Roger Schmidt na de wedstrijd.

Kans benut
“Er zijn geen makkelijke overwinningen in voetbal, deze ook niet”, vertelt Schmidt na afloop. “Dit was de laatste kans om Europa League te blijven spelen, die hebben we benut. Sturm Graz speelde heel verdedigend, dus we moesten geduldig blijven. Uiteindelijk vonden we onze kans en konden we het spel domineren.”

Mauro JR
Op de linksbackpositie stond Mauro JR deze wedstrijd, ter vervanging van Philipp Max. Een rol waar de Braziliaan zich steeds beter in begint te voelen. “Ik wil vooral veel spelen, als dat zo kan ben ik er blij mee”, vertelt Mauro. “Ik werk altijd hard en sta altijd klaar voor het team. Vandaag werd ik daarvoor beloond. Deze wedstrijden zijn heel belangrijk voor mij. Als ik moet klaarstaan als linksback, dan zal ik dat doen.”

Teamsport
Door een aantal blessures zit PSV met een smalle selectie. Schmidt vindt het niet verrassend PSV goed blijft presteren, ondanks de kleinere spelersgroep: “We zijn heel goed met elkaar verbonden. De jongens spelen graag samen, dat kun je zien. De teamgeest is heel goed in deze ploeg. Als we van een speler verwachten dat hij verantwoordelijkheid neemt, doet hij dat ook. Die harmonie is belangrijk, voetbal is nu eenmaal een teamsport.

Doan
Ristu Doan is gekozen tot Man of the Match door de supporters van PSV. De Hoofdcoach begrijpt de keuze en heeft positieve woorden over voor de Japanner: “Hij is volledig gefocust op PSV, werkt hard op de training en brengt veel kwaliteit aan de bal. Ik geniet echt van zijn spel. Hij is een ontzettend slimme voetballer en weet altijd wat hij moet doen. Dat is het soort speler waar je op kan vertrouwen.

In eigen hand
De laatste horde in deze groepsfase is Real Sociedad. In San Sebastian wacht de volgende uitdaging. “We spelen altijd om te winnen”, vertelt Schmidt. “Gelijkspel is genoeg, maar we willen het maximale eruit halen. Real Sociedad is een sterke tegenstander, dus we moeten ons beste voetbal spelen. Het wordt moeilijk, maar we hebben het in eigen hand.” Gelijkspel is genoeg om door te gaan naar de volgende ronde in de Europa League. Bij verlies gaat de club verder in de UEFA Conference League.

Bekijk ook