Schmidt over Cambuur: ‘We verwachten een dappere tegenstander’

Artikel
Schmidt over Cambuur: ‘We verwachten een dappere tegenstander’

De eerste thuiswedstrijd in de Eredivisie staat alweer op het programma. SC Cambuur komt als eerste tegenstander op bezoek in het Philips Stadion. Roger Schmidt blikt vooruit op de wedstrijd.

Helder doel
Voor PSV is het speelprogramma bomvol. Enkele dagen na de wedstrijd tegen Benfica wordt het team weer in eigen huis verwacht voor de Eredivisie. Helaas eindigde de ontmoeting in Portugal in verlies, maar de Hoofdcoach heeft veel leermomenten meegenomen uit de wedstrijd: “Het is goed om terug te zijn. We hebben een goede wedstrijd gehad, maar hadden meer moeten scoren. De meeste kansen waren voor ons, maar één goal is niet genoeg. Het was moeilijk om gefocust te blijven na de 2-0 achterstand bij rust, maar we hebben laten zien dat we op mentaliteit ver kunnen komen. Ik ben niet blij dat we hebben verloren, ik wil altijd winnen. Dus het doel is helder: winnen op dinsdag.”

Dappere tegenstander
Alle ogen staan nu gericht op het duel van dit weekend. Ook in de Eredivisie moet er een goed resultaat worden behaald. Schmidt verwacht dat zijn ploeg geconcentreerd blijft: “Cambuur zal gemotiveerd zijn, dat ben je altijd als je net bent gepromoveerd. Het winstgevoel van het vorige seizoen leeft nog in het team. We verwachten een dappere, gemotiveerde tegenstander. Ze kunnen heel verdedigend voetballen, dus het is belangrijk dat we geduld houden en naar oplossingen zoeken.”