Schmidt ontevreden, maar hij blijft rustig

Artikel
Schmidt ontevreden, maar hij blijft rustig

PSV is altijd onderwerp van gesprek. In PSV in the Picture lees je externe berichten over spelers, speelsters, de club en de supporters.

Tijd nodig
Hoofdcoach Roger Schmidt vertelde na afloop van de wedstrijd tegen Heracles Almelo dat zijn ploeg blij mag zijn met een punt. “Vooral voor rust was het van onze kant gewoon niet goed en we hebben het spel van Heracles Almelo niet kunnen bestrijden”, aldus de Hoofdcoach. Het spelbeeld veranderde na rust wel, maar het lukte PSV niet om meer dan een punt uit het vuur te slepen. Schmidt is helder: “We zullen nog tijd nodig hebben. We werken met een jonge ploeg en het is zaak dat iedereen fit blijft. Op dit moment hebben we zestien veldspelers.”

Viergever: Absoluut geen strafschop
Nick Viergever stond tegen Heracles Almelo voor het eerst dit seizoen in de basisopstelling. Een ongelukkige ‘handsbal’ zorgde voor een bittere nasmaak bij de linker centrale verdediger. “Ik ben honderd procent zeker dat dit geen strafschop is”, vertelt Viergever. De verdediger schuilde niet achter excuses en was van mening dat zijn ploeg ver ondermaats speelde. “We wonnen geen tweede ballen en kwamen er niet lekker in.”

Complimenten aan Heracles Almelo
Ondanks dat Roger Schmidt met name kritisch was op zijn eigen ploeg, deelde hij ook complimenten aan de tegenstander uit. “Je moet de prestatie van de tegenstander respecteren, Heracles heeft het goed gedaan”, aldus de Hoofdcoach na afloop van het duel. “We moeten onze conclusies trekken, herstellen en donderdag weer aan de bak.” Hiermee doelt Schmidt op de knock-out wedstrijd tegen Rosenborg BK, voor een ticket in de groepsfase van de Europa League.

Oud-Eredivisie-speler waarschuwt PSV
Voormalig AZ-speler Markus Hendriksen is de nieuwe aanwinst van Europa League-tegenstander Rosenborg BK. De 56-voudig Noors international speelt donderdag naar alle waarschijnlijkheid al mee tegen PSV. “PSV is favoriet, maar we hebben eerder op Lerkendal betere ploegen verslagen”, vertelt Hendriksen. Rosenborg BK is bezig aan een sterke reeks. Het team van trainer Age Hareide won de laatste vijf duels op rij. “Het geeft ons ongelofelijk veel zelfvertrouwen”, aldus Hareide.

De Jong gaat door met waar hij goed in is
Oud-PSV’er Luuk de Jong won met zijn Sevilla van Cádiz. Met een rake kopbal was de Nederlander verantwoordelijk voor de openingstreffer van zijn ploeg. Het was alweer zijn vijfde treffer met het hoofd, sinds het begin van vorig seizoen. Sinds de start van het seizoen 2019-2020 scoorde niemand vaker met de kop. Voor PSV maakte De Jong 112 doelpunten. Liefst veertig daarvan vielen binnen via zijn hoofd.