Schmidt: ‘Niet ons topniveau, maar wel een goede wedstrijd’

Schmidt: ‘Niet ons topniveau, maar wel een goede wedstrijd’
2 min
PSV1

Een laat doelpunt maakte het verschil tussen gelijkspel en winst bij PSV. Bruma wist de FC Midtjylland-doelman te verrassen om de winst naar Eindhoven te brengen. Met vijf overwinningen op rij kan Roger Schmidt met zelfvertrouwen naar de play-offs van de Champions League-groepsfase.

Genadeklap
De marge had groter kunnen zijn dan één doelpunt, als het aan Schmidt lag. Desalniettemin is de Hoofdcoach positief: “Het was niet ons topniveau, maar wel een goede wedstrijd. We miste efficiëntie in de eerste helft. We hadden graag eerder de genadeklap willen uitdelen. Maar gelukkig waren we goed voorbereid op de aanvallen van FC Midtjylland,” vertelt de Duitser voor de camera van SBS 6.

Zelfvertrouwen
Winst was niet nodig, maar wel prettig voor PSV. Door de 3-0 winst in het thuisduel was gelijkspel of een mild verlies voldoende, maar daar tekende Schmidt niet voor: “Het is belangrijk om te winnen en om een clean sheet te houden. Dit is onze vijfde winst en derde clean sheet op rij. De verdediging moet ook goed staan en het is goed voor het zelfvertrouwen. Het is nog steeds moeilijk om de groepsfase van de Champions League te halen want we moeten hoe dan ook tegen een club met veel ervaring, die voetbal op een hoog niveau gewend is.”