Schmidt looft uitblinkers, Max blij met verjaardagscadeau

Schmidt looft uitblinkers, Max blij met verjaardagscadeau
2 min
PSV1

PSV mag zich groepshoofd van poule B in de Europa League noemen, na de overwinning op Sturm Graz. Roger Schmidt is trots op hoe de ploeg zich heeft herpakt na een moeilijke fase.

Zeer hoog niveau
Een ruime overwinning, en groepshoofd. Veel meer kan de Hoofdcoach zich niet wensen. “We zitten in een goede situatie en hebben goed gespeeld. De controle was van ons, we hadden veel balbezit en vonden de ruimtes”, vertelt Schmidt. “Na de goal van Sturm Graz was er een moment waar we wat meer moeite hadden, toen moesten we volhouden. We konden snel het spel weer naar onze hand zetten.” De trainer van de Oostenrijkse tegenstander, Christian Ilzer, toonde respect en zei dat PSV een eerste helft van zeer hoog niveau speelde. 

Uitblinkers
De wedstrijd was er een van vele uitblinkers, zo zag ook Schmidt. De doelpuntenmakers waren belangrijk, maar ook Joël Drommel liet zich met twee knappe reddingen van zijn beste kant zien. Hij krijgt dan ook de verdiende lof van de Hoofdcoach: “Joël was heel belangrijk. Ik ben blij voor hem. Afgelopen zaterdag zat het hem niet mee maar ik heb altijd geloofd dat hij een goede doelman is.” Yorbe Vertessen wist zich te onderscheiden als invaller en zette een fraai doelpunt op zijn naam. Ook hij krijgt de complimenten van Schmidt: “Yorbe is een hele nuttige speler met veel potentie. De competitie is groot op zijn positie maar hij kan het team altijd helpen.”

Cadeautje
Een andere uitblinker was Philipp Max. De linksback tekende voor de 1-3 na een verwoestende uithaal. “Ik heb een goede reactie gegeven op een moeilijke periode”, reflecteert Max. “Ik ben blij dat het team mij deze overwinning als verjaardagscadeau heeft gegeven. De laatste weken hebben we goede en minder goede fases gehad. Ik wilde graag terugvechten en ik ben blij dat we de vooruitgang kunnen laten zien. We hadden even moeite toen de 1-2 viel, maar we hebben ons herpakt en laten zien wat we kunnen.”