Schmidt kijkt vooruit: ‘We mogen tevreden zijn’

Schmidt kijkt vooruit: ‘We mogen tevreden zijn’
2 min
PSV1

Er zijn nog 8 ploegen over in het bekertoernooi en PSV zit daarbij. Roger Schmidt reageert tevreden op de wedstrijd.

Niet makkelijk
“De wedstrijd was niet makkelijk. De tegenstander deed het goed”, vertelt de Hoofdcoach. “We moeten er zijn vanaf de start, maar dit was niet onze beste wedstrijd.” PSV kwam vroeg op achterstand, maar vocht goed terug om de winst binnen te halen. “We mogen tevreden zijn”, stelt Schmidt.

De volgende ronde

“We hebben een moeilijke winterstop achter de rug. Voetbal is nooit makkelijk, maar je moet klaarstaan wanneer het van je wordt verwacht. Telstar was bijzonder gevaarlijk in de standaardsituaties. Ze hebben boomlange, fysiek sterke spelers. Dat is niet makkelijk om te verdedigen. Gelukkig heeft ons team zich aangepast aan de situatie en twee keer gescoord. Het kon beter, maar we hebben gewonnen en gaan naar de volgende ronde. Dat is het belangrijkst.”

Beter spelen
Nu zijn alle ogen gericht op zondag. Dan staat een belangrijk duel met Ajax te wachten. Schmidt vertelt meer over de voorbereiding: “Elke wedstrijd controleren we hoe het met de spelers is en daarna maken we de opstelling. Sommige jongens zijn nog aan het herstellen, daar houden we rekening mee. Het belangrijkste is: zondag gaan we beter spelen.”