Schmidt in aanloop naar RKC: We hebben alle spelers nodig

Artikel
Schmidt in aanloop naar RKC: We hebben alle spelers nodig

Voor Hoofdcoach Roger Schmidt is de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk er niet eentje die ‘even gewonnen wordt’. In het drukke schema onder de huidige omstandigheden is elk duel een uitdaging, erkent hij.

Privilege
Klagen over het volle wedstrijdschema wil Schmidt allerminst. “Dit seizoen is speciaal. Voor ons is het een privilege dat we kunnen spelen en samen kunnen komen op De Herdgang. Maar het blijft een uitdaging om elke drie dagen op een hoog niveau te spelen.” Schmidt legt de link met Real Madrid en Bayern München. “Zelfs die clubs hebben het lastig in deze situatie en verliezen van teams uit lagere divisies. Wij winnen acht van onze laatste elf wedstrijden. Daar kan ik alleen maar tevreden over zijn.”

‘Iedereen nodig’
In de vijfde wedstrijd in dertien dagen tijd heeft Schmidt daarom ook al zijn spelers hard nodig. Niet zolang geleden speelde PSV nog in Waalwijk, iets wat de trainer nog niet vergeten is. “Ze speelden goed voetbal met aanvallende intenties. Wij moeten zorgen dat we domineren.” Dat kan PSV in elk geval niet doen met Cody Gakpo en Mario Götze. Het meespelen van Olivier Boscagli en Ibrahim Sangaré is ook onzeker, zij worden zaterdagochtend gecheckt. Marco van Ginkel maakt in elk geval zijn rentree bij de wedstrijdselectie.

Ontwikkeling
Ervaring is voor Schmidt de sleutel tot succes. Dit jonge PSV doet volgens hem ervaring op door ‘learning by doing’. Van zijn ploeg verwacht hij elke week progressie, zo ook tegen RKC Waalwijk. “We moeten ieder duel voorwaarts gaan in ons kunnen.” Dat geldt ook voor Adrian Fein, die het dit seizoen moet doen met een beperkt aantal speelminuten. “Aan de bal is hij enorm goed, maar voetbal is meer dan dat. Op dit moment staat het blok met Rosario en Sangaré als een huis, dus hij moet zorgen dat hij beter is dan hen. Maar ik ben tevreden over zijn ontwikkeling. De concurrentie op het middenveld is alleen maar goed voor het team.”