Schmidt & Hendrix: 'We moeten vechten als team'

Schmidt & Hendrix: 'We moeten vechten als team'
2 min

Hoofdtrainer Roger Schmidt en Jorrit Hendrix blikten in het GSP Stadium vooruit op de tweede groepswedstrijd in de Europa League. De status van het team, dat meerdere coronagevallen kent, was het hoofdthema van de persconferentie.

‘’We moeten er het beste van maken. We missen een aantal spelers, maar we zien het als een uitdaging om de best mogelijke prestatie te leveren met het team dat we hebben. In mijn ogen is dat het enige wat we nu kunnen doen’’, zegt Hendrix over de huidige situatie waar de selectie mee te kampen heeft.

‘Het is een uitdaging voor mij’
Roger Schmidt ziet deze periode als een uitdaging voor zichzelf. ‘’Het is mijn taak om het team goed voor te bereiden. Dat is een uitdaging voor mij, want over 24 uur moet er een team staan dat klaar is om te vechten voor de overwinning.’’ En die overwinning is na de nederlaag tegen Granada noodzakelijk; ‘’Ons doel is om de knock-outfase te bereiken, daarvoor zijn we hier en na de nederlaag van vorige week hebben we deze echt nodig.’’

Vechten als team
Op de vraag of het team morgen een ‘fighting spirit’ heeft antwoordde Hendrix volmondig ja. ‘’We zijn erg gemotiveerd, zeker in deze tijd. We moeten het laten zien als team en ik kan je zeggen dat er morgen een op en top gemotiveerde ploeg staat, dat vol voor de drie punten gaat strijden.’’

Niet spelen geen optie
Zowel Roger Schmidt als Jorrit Hendrix gaven aan dat niet spelen, absoluut geen optie was. ‘’We moeten de regels volgen en die respecteren. Het was nu lastig met Zahavi en Teze, maar we volgen de regels van de UEFA en die van de Cypriotische regering en daardoor konden ze niet met ons mee,’’ aldus Schmidt. ‘’Als je dertien spelers hebt, waarvan er één een doelman is, dan moet je spelen. Dat hebben we momenteel en we gaan de best mogelijke prestatie leveren morgen,’’ sloot Hendrix af.