Schmidt feliciteert Ajax en wil nog één keer alles geven

Artikel
Schmidt feliciteert Ajax en wil nog één keer alles geven

Na de gewonnen thuiswedstrijd tegen N.E.C. verscheen Roger Schmidt op de persconferentie met gemengde gevoelens. Enerzijds kon PSV drie punten bijschrijven, anderzijds ging het kampioenschap definitief naar de concurrent.

Pech
“Ajax is na 33 wedstrijden niet meer te achterhalen en is dus verdiend kampioen”, beredeneert de oefenmeester die de concurrent ook feliciteert. “We hebben soms pech gehad met onder andere het aantal blessures, maar we hebben ze het alsnog lastig gemaakt tot het einde.”

Goed begin
Schmidt was hoe dan ook blij met de overwinning. “Ik wil met het maximale aantal punten eindigen. Vandaag begonnen we goed aan de wedstrijd, maar het nieuws dat we geen kampioen meer konden worden kwam wel even binnen. Daarna weten we alsnog te winnen, dus complimenten aan het team.”

Laatste thuiswedstrijd
De 3-2 overwinning op N.E.C. was tevens de laatste thuiswedstrijd voor Roger Schmidt. De oefenmeester vertrekt na dit seizoen en is dus bezig aan zijn laatste weken als Hoofdcoach van PSV: “Ik ben daar nog niet zo mee bezig, ik geniet nog van elke dag hier. Dat betekent ook dat ik wil winnen van PEC Zwolle. Dus zondag gaan nog we nog één keer alles geven.”