Schmidt en Zahavi zien PSV groeien en lof voor supporters

Schmidt en Zahavi zien PSV groeien en lof voor supporters
3 min

PSV is altijd onderwerp van gesprek. In PSV in the Picture lees je externe berichten over spelers, speelsters, de club en de supporters.

‘Het is pas voorbij wanneer het voorbij is’
Ondanks het resultaat tegen Ajax (1-1) was Eran Zahavi, voor de camera van EPSN, trots op PSV. “We spelen goed en we boeken als team vooruitgang, maar soms heb je wat geluk nodig en dat hadden we vandaag niet. Ik had graag gewonnen voor de supporters, want zij verdienen het.” Toch durft Zahavi nog naar boven te kijken. “Het is pas voorbij wanneer het voorbij is.”

Schmidt tevreden over spel PSV
Ook Roger Schmidt ziet nog zeker aanknopingspunten voor de rest van het seizoen. In de persconferentie na afloop gaf hij aan dat PSV zowel zonder als aan de bal goed speelde. “Het is moeilijk dit Ajax onder druk te zetten. We deden het echt samen en dat beviel me wel.” Volgens Schmidt is er slechts één ding wat PSV zichzelf kan verwijten. “We moeten de wedstrijd beslissen door een tweede en derde goal te maken.”

PSV genomineerd voor Rookvrije Generatie Award
PSV is genomineerd voor de ‘Rookvrije Generatie Award’. Sinds de zomer van 2019 is het Phillips Stadion geheel rookvrij nadat er al eerder op De Herdgang niet meer mocht worden gerookt. Volgens de stichting ‘Rookvrije Generatie’ draagt PSV daarmee bij aan de acceptatie van rookvrije zones en neemt het aantal rokende supporters af. Stemmen kan tot 7 maart.  

Mvogo: ‘Wat ik daar heb gezien heb ik nog nooit meegemaakt’
Ze zaten afgelopen zondag natuurlijk niet in het stadion, toch heeft Yvon Mvogo genoten van de PSV-supporters. De spelersbus werd voorafgaand aan de wedstrijd vergezeld door fans en vuurwerk. “Wat ik daar heb gezien heb ik nog nooit meegemaakt. Geweldig om te zien en om de steun van supporters zo te voelen”, zegt de Zwitserse doelman in het ED.

Europa League-spandoek hopelijk voorgoed de kast in
Supportersverenging ‘PSV Fans United’ had voor de Europese competitie een groot spandoek gemaakt. Afgelopen donderdag werd PSV echter uitgeschakeld in de knock-outs. Samen met de camera van Omroep Brabant halen ze het doek weg. Toch is dat misschien niet permanent zegt supporter Frits Bovers. “Misschien kunnen we hem nog gebruiken voor de voorrondes van de Champions League, al hoop ik dat er dan gewoon weer publiek mag zitten natuurlijk.”