Schmidt en Zahavi verwachten lastig duel in sfeervol Tel Aviv

Schmidt en Zahavi verwachten lastig duel in sfeervol Tel Aviv
3 min
PSV1

In een goed gevuld Bloomfieldstadion staat PSV morgen voor de klus een plek bij de laatste zestien van de Conference League binnen te slepen. Eran Zahavi en Hoofdcoach Roger Schmidt verwachten, mede vanwege enkele afwezigen, een lastig duel tegen Maccabi Tel Aviv. “Het is zaak om ons eigen spel te spelen en te doen waar we goed in zijn.”

Speciaal duel
Voor Zahavi voelt spelen in het Bloomfieldstadion als thuiskomen. De Israëlische spits speelde vier seizoen in dienst van Maccabi. “Uit eigen ervaring weet ik dat de fans hier bloedfanatiek zijn. Zij zullen de ploeg negentig minuten lang steunen. Het is geen pretje om tegen Maccabi te spelen, maar ik ben professioneel genoeg om me te focussen op het behalen van een goed resultaat.” De aanvaller voelt zich na het fysieke ongemak van de laatste maanden inmiddels prima in orde. “Ik voel me fit. Het duurde voor mij persoonlijk even om direct na mijn blessure weer aan te haken, maar ik denk dat dat niet gek is na een blessure.”

Wisselingen
Het is de laatste weken met enige regelmaat puzzelen voor Schmidt. Morgen is dat niet anders. “Het is nog onduidelijk of Érick Gutiérrez en Phillipp Mwene morgen kunnen spelen”, vertelt de trainer. “Zij hebben nog niet volledig kunnen meetrainen met de groep. Het is afwachten hoe zij de afsluitende training verteren. Daarnaast hebben we met Cody Gakpo, Marco van Ginkel, Maxime Delanghe en de langdurig geblesseerden André Ramalho, Maxi Romero en Ryan Thomas enkele afwezigen. Daartegenover staat de terugkeer van Olivier Boscagli, Ibrahim Sangaré en Carlos Vinícius in Europees verband en het aansluiten van enkele talentvolle jongens van Jong PSV.”

Eigen kracht
Zahavi en Schmidt delen de mening dat in Europese wedstrijden het resultaat voorop staat. “Het is altijd lastig om in zulk soort wedstrijden doelpunten te scoren. We hadden vorige week misschien vaker kunnen scoren, maar uiteindelijk zijn we tevreden met het feit dat we de wedstrijd winnend afsluiten”, stelt Zahavi. Schmidt geeft aan dat PSV morgen van eigen kracht uitgaat. “We gaan ons eigen spel spelen en proberen deze wedstrijd te winnen. Ik schat in dat we daarmee de meeste kans hebben op kwalificatie voor de volgende ronde.”

Denk jij alles te weten van onze tegenstander?
SPEEL DE WEDSTRIJDQUIZ