Schmidt en Teze vol vertrouwen naar duel met Kopenhagen

Schmidt en Teze vol vertrouwen naar duel met Kopenhagen
3 min
PSV1

Roger Schmidt en Jordan Teze kijken beiden met vertrouwen uit naar het returnduel met FC Kopenhagen. Na de 4-4 in Eindhoven weet het tweetal wat de ploeg te doen staat. “We weten waar de kansen liggen. We zijn enorm gemotiveerd.”

Heenduel
“We hebben het heenduel uitvoerig geanalyseerd en weten waar de kansen liggen”, zegt Schmidt. “Details zijn vaak beslissend. Kopenhagen strafte onze persoonlijke fouten meteen af. In mijn ogen hadden we het betere van het spel, maar domineerden we niet genoeg om de wedstrijd in het slot te gooien. De persoonlijke fouten brachten de tegenstander in een zetel. De foutloze wedstrijd bestaat niet, maar we mogen geen fouten meer maken op cruciale plekken op het veld. We zijn goed voorbereid op de wedstrijd van morgenavond.”

Speelstijl
Op de vraag of PSV achterover gaat leunen bij een eventuele voorsprong is Teze resoluut. “Als we de 1-0 maken, gaan we door voor de 2-0. Het zit niet in onze aard om dan achterover te leunen. We zijn wel in staat een voorsprong te verdedigen, maar breiden de score liever uit”, verklaart Teze. Schmidt deelt de mening van zijn pupil. “Het heeft geen zin om ons te vergelijken met andere ploegen en speelstijlen. Wij zijn PSV en we houden vast aan onze eigen spelopvatting. Dat heeft ons gebracht tot waar we nu staan. We zijn nog op drie fronten actief. We weten wat onze wapens zijn.”

Fans
Teze geeft aan zich geen zorgen te maken over een eventuele heksenketel in het Parken Stadion. “Een sfeervolle ambiance maakt het alleen maar mooi. We hebben al een hoop duels gespeeld met een stadion dat zich tegen ons keerde. Deze wedstrijden maken je alleen maar sterker. Daar leer je het meest van. We worden morgen gesteund door zo’n 1100 uitsupporters. We gaan samen met hen alles geven om de eerste Europese kwartfinale in elf jaar te bereiken. We voelen geen druk maar zijn gemotiveerd tot op het bot.”

Fit
Schmidt geeft aan dat Mario Götze en Mauro Júnior donderdag inzetbaar zijn. “We hebben hen gister bewust niet laten meetrainen. Ze hebben de afgelopen periode een hoop wedstrijden gespeeld. Ze hebben nergens last van, maar met het oog op eventuele oververmoeidheid achtten we het verstandiger de training te laten schieten. Ze zijn in staat te spelen en mankeren niets. Ze maken ons sterker. Ook in deze wedstrijd gaan we weer van eigen kracht uit. We hebben goede hoop op het bereiken van de volgende ronde.”