Schmidt en Götze enorm gemotiveerd voor kraker met Olympiacos FC

Schmidt en Götze enorm gemotiveerd voor kraker met Olympiacos FC
3 min
PSV1

Hoofdcoach Roger Schmidt en Mario Götze hebben er vertrouwen in dat PSV de 4-2 nederlaag uit de heenwedstrijd weg kan poetsen. Volgens beiden is het team op en top gemotiveerd om het beste PSV te laten zien: ‘We zullen voor iedere meter vechten’.

Presteren  
Die woorden sprak Schmidt woensdagmiddag op de persconferentie in het Philips Stadion. “We moeten met twee doelpunten verschil winnen en weten wat we van onze tegenstander kunnen verwachten. We weten dat we in staat zijn om iets bijzonders te presteren. We willen morgen laten zien hoe gemotiveerd we daar voor zijn. We zullen voor iedere meter vechten en moeten tactisch een heel sterke wedstrijd spelen. Dat kunnen we”, aldus Schmidt, gevraagd naar de terugwedstrijd.

Daarna keek hij terug op wat er vorige week minder goed ging. “Olympiacos FC was vorige week ontzettend efficiënt. Zij kregen helemaal niet zo veel kansen, maar schoten er nagenoeg alles in. Verdedigend moeten we duidelijker gedisciplineerder zijn”, sprak Schmidt.

En wat als de Grieken snel voor de openingsgoal tekenen? “Ook als we achter komen, moeten we onverstoorbaar doorgaan”, zei een gedecideerde Schmidt, die nog niet weet of hij een beroep kan doen op Olivier Boscagli. “Het is afwachten wat zijn reactie op de laatste training is. Mo Ihattaren is in ieder geval weer aangesloten bij de groepstraining.”

Overtuiging  
Op spelmaker Mario Götze kan Schmidt sowieso een beroep doen. De Duitser zei bij de persconferentie mogelijk negentig minuten aan te kunnen en hij heeft vertrouwen in kwalificatie voor de laatste zestien. “We moeten de overtuiging hebben dat we altijd in staat zijn om twee of drie keer te scoren. Ook als er nog maar tien minuten te spelen zijn. Ieder detail kan morgen bepalend zijn. Bovendien hebben we in eigen stadion nog nauwelijks punten verspeeld.”

Gevraagd naar zijn ervaring in de knock-outfase van Europese bekertoernooien kwam Götze met een voorbeeld uit zijn eigen carrière. “Uit ervaring weet ik dat uitwedstrijden in de knock-outfase altijd moeilijk zijn en dat ik tegelijkertijd thuis nagenoeg alles heb gewonnen. Ik herinner me nog dat ik ooit in Portugal tegen FC Porto met 3-1 verloor en daarna thuis met 5-1 won. Dat vat het allemaal wel zo’n beetje samen.”

Vorm
Götze miste tot nu toe een groot gedeelte van de tweede seizoenshelft en zag zijn ploeg soms worstelen. Toch wil hij niet meegaan in de negatieve sentimenten die her en der rondom het team worden gecreëerd. “We staan er helemaal niet zo slecht voor. In de competitie staan we tweede en morgen hebben we een goede kans om ons te kwalificeren”, zei Götze. “Als je ziet voor welke uitdagingen we dit seizoen zijn komen te staan, vind ik dat echt knap. Je moet in je achterhoofd houden dat ook onze tegenstanders strijden voor alles wat ze in zich hebben. Je kunt op dit moment niet verwachten dat wij ieder moment op toplevel presteren. Zeker niet in de eerste helft of tijdens uitwedstrijden. Ik ben positief en weet dat het seizoen nog niet over is. Pas dan kunnen we conclusies trekken.”