Schmidt blikt vooruit: ‘We moeten op ons topniveau zijn’

Schmidt blikt vooruit: ‘We moeten op ons topniveau zijn’
2 min
PSV1

PSV is gearriveerd in het Estádio da Luz, het thuis van Benfica. Op de persconferentie blikt de hoofdtrainer vooruit op de belangrijke wedstrijd: “We zijn klaar voor de wedstrijd.”

De tegenstander
De recordkampioen van Portugal is nu het laatste obstakel richting de groepsfase van de Champions League. Een tegenstander van formaat, zo beseft Schmidt: “Benfica is een sterk team. Ze hebben veel individuele kwaliteiten in hun team. Maar dit is een belangrijke wedstrijd voor ons en zo spelen we ook. We weten dat Benfica een goede ploeg heeft en we hebben respect voor ze. Ik denk dat ze ook zo over ons denken. "

Clean sheets
In de eerste zes wedstrijden van het seizoen heeft PSV slechts twee tegentreffers geïncasseerd en vier clean sheets op rij gepakt. Een mooie statistiek voor het team van Schmidt. Maar zijn tactiek kent geen geheimen, vertelt hij: “Onze spelers zijn goed op elkaar ingespeeld. Als je verdedigt als team vorm je een verbinding samen. We proberen onze tegenstander altijd ver weg van onze goal te houden. Maar morgen moeten we ook aanvallend top zijn, niet alleen in de defensie.”

Favorietenrol
Na de overwinningen eerder in het seizoen kan PSV met het hoofd omhoog naar het duel in Portugal. “Winnen is goed voor het zelfvertrouwen, de spelers moeten geloven in wat we doen en we zitten nu in een goede fase”, zegt de Hoofdcoach. “We moeten op ons topniveau zijn, maar vooral onszelf zijn.” Over de welke ploeg de de grootste winkans heeft doet Schmidt geen uitspraken: “Het maakt niet uit wie de favoriet is, want we spelen altijd om te winnen. Dan maakt het niet uit wie de favoriet en wie de uitdager is.”

wedstrijden
PSV1