sc Heerenveen maakt einde aan zegereeks PSV

PSV heeft aan de vooravond van de week met duels tegen Atlético en Ajax pijnlijk puntenverlies geleden. In het Philips Stadion maakte sc Heerenveen een einde aan de zegereeks van tien duels door PSV op 1-1 te houden. Daardoor kan Ajax morgen bij winst de koppositie overnemen. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt nu twee punten.

Rommelig
Waar Cocu voorafgaand aan de wedstrijd aangaf niet bang te zijn dat zijn team al met komende week bezig zou zijn, moest hij PSV in de rust toch wat op scherp zetten. In een rommelige eerste helft zag hij zijn team namelijk niet tot scoren komen. Het elftal leed meer balverlies dan gewoonlijk en had het lastig met de felle en goed georganiseerde Friese defensie. Eigenlijk ontsnapte alleen Van Ginkel eenmaal aan de aandacht van de achterhoede van sc Heerenveen. Hij kreeg dan ook direct de grootste kans voor rust, maar schoot oog in oog met doelman Mulder over. De bezoekers kwamen er op hun beurt af en toe gevaarlijk uit en kregen in de counter enkele mogelijkheden, met name via Te Vrede. Goed keeperswerk van Zoet voorkwam echter een achterstand. De doelman redde eenmaal sterk met zijn voet, en stond kort voor rust goed opgesteld bij een schot van randje zestien.

Doelpunt De Jong voorkomt nederlaag
Om een week voor de topper tegen Ajax geen onnodige schade op te lopen in de titelrace zette PSV in de tweede helft de jacht op de openingstreffer dwingender in. Iets dat direct schietkansen voor Bruma en Pröpper opleverde. Met name de volley van laatstgenoemde was fraai, maar het leverde PSV niet de gewenste 1-0 op. Niet veel later keek de ploeg zelfs tegen een achterstand aan. Te Vrede ontsnapte aan de buitenspelval, vond de weg naar het doel en zorgde via de voet van Zoet voor 0-1. Het antwoord van PSV volgde snel. Narsingh trok de bal in de 56e minuut perfect voor op De Jong die al knielend voor de 1-1 tekende. Om door te drukken bracht Cocu met Lestienne en Pereiro twee frisse aanvallers, maar beiden kregen niet echt de kans zich te onderscheiden. Op wilskracht werd PSV nog wel een aantal keer gevaarlijk, maar een treffer bleef uit.