Sander Duits bekendste naam van Putten

Sander Duits bekendste naam van Putten
2 min

PSV gaat donderdagavond in de eerste ronde van de KNVB Beker op bezoek bij amateurclub SDC Putten van voormalig prof Sander Duits. Op Sportpark Putter Eng trapt de ploeg van hoofdcoach Phillip Cocu om 20.45 uur af.

Hoofdklasser
Sterk Door Combinatie Putten is een zaterdaghoofdklasser uit Gelderland. De amateurclub staat na twee nederlagen en één overwinning op de dertiende plek in de competitie. Om de eerste ronde van het bekertoernooi te bereiken moest Putten twee voorrondes overleven. In de eerste schifting won het met 1-0 van JVC Cuijk en in de tweede ronde werd Odin ’59 met 3-1 geklopt.

Duits
Sander Duits is de bekendste speler van Putten. De 33-jarige middenvelder beëindigde deze zomer zijn profcarrière. Het afgelopen seizoen speelde Duits bij Go Ahead Eagles en daarvoor kwam hij uit voor onder meer RKC Waalwijk. Met RKC versloeg hij in 2012 PSV al eens. Duits maakte toen de openingstreffer. Bij Putten speelt hij tegenwoordig samen met zijn broer Martijn.

PSV speelde nog niet eerder tegen Putten. Feyenoord oefende in de voorbereiding op dit seizoen wel tegen de hoofdklasser. De Rotterdammers wonnen toen met 10-1.