Sainsbury verruilt PSV voor Maccabi Haifa

Artikel
Sainsbury verruilt PSV voor Maccabi Haifa

Na ruim een seizoen neemt PSV afscheid van Trent Sainsbury. De 27-jarige Australisch international verruilt de club voor Maccabi Haifa uit Israel. De mandekker tekent er een contract voor twee seizoenen.

Eén seizoen
Na een WK waarop Sainsbury met Australië indruk maakte trok PSV Sainsbury aan als ervaren kracht in de verdediging. In januari 2014 verliet hij zijn vaderland om bij PEC Zwolle te debuteren in de Eredivisie. Vervolgens kwam de 44-voudig international uit voor Jiangsu Suning, Internazionale en Grasshoppers. Bij PSV ging hij vervolgens de strijd aan met Daniel Schwaab en Nick Viergever.

In zijn PSV-seizoen slaagde de Australiër er niet in een vaste waarde in het hart van de verdediging te worden. Hij speelde vijf duels in de Eredivisie en kwam ook Europees en in het bekertoernooi in actie. Dit seizoen begon hij in het eerste Eredivisieduel van het jaar (bij FC Twente) nog in de basis, maar hij slaagde er niet in die plek vast te houden. Sainsbury behoorde niet tot de selectie van PSV dat vanavond tegen Apollon Limassol speelt.

Bekijk ook

Top 10 Goals | Phillip Cocu

Video

Partnerfonds Brainportcoalitie

Video