Rust: PSV koerst af op titel: 3-1

PSV is tegen sc Heerenveen hard op weg naar de 22e landstitel in de clubhistorie. Onder meer door een vroege openingstreffer van Luuk de Jong en een treffer kort voor rust van de spits leidt de ploeg van Phillip Cocu met 3-1. Memphis verzorgde het andere doelpunt namens PSV. Voor sc Heerenveen scoorde Joey van den Berg.

Droomstart
In een uiterst sfeervol Philips Stadion beleefde PSV, dat met dezelfde elf als de voorbije weken aan de aftrap verscheen, een droomstart. Al in de 3e minuut bediende Narsingh vanaf de rechterflank De Jong, die met een bekeken kopbal de verre hoek vond: 1-0. Daardoor zwol niet alleen het gezang van de tribunes aan, ook de ploeg kreeg in de openingsfase vleugels. Zo had PSV in de eerste tien minuten na de openingsgoal al aardige mogelijkheden via Memphis en Narsingh.

PSV kende een droomstart met een treffer van Luuk de Jong al in de 3e minuut | © Pics United PSV kende een droomstart met een treffer van Luuk de Jong al in de 3e minuut | © Pics United

Nog niet beslist
Ondanks dat die niet benut werden hield de ploeg van Cocu duidelijk de overhand. PSV speelde met een missie en die manier van voetballen leverde in de 24e minuut de verdiende 2-0 op. Memphis mocht na een handsbal van Otigba aanleggen voor een vrije trap, die hij overtuigend in de kruising schoot. Heerenveen weigerde echter voortijdig te capituleren en kwam enkele minuten later via Van den Berg terug tot 2-1. In een fase dat PSV het vervolgens wat lastiger had, bracht Bruma redding voor de lijn. Toch was daarna al snel weer de ploeg van Cocu aan zet. Eerst via Memphis, die de bal rakelings naast stiftte, en vervolgens via De Jong, die de marge op aangeven van Willems opnieuw naar twee tilde en daarmee voor de 3-1 ruststand tekende.