Rust PSV - Heracles Almelo: 1-0

Memphis heeft PSV in de eerste helft tegen Heracles Almelo op een 1-0 voorsprong gezet. Met een werkelijk schitterende vrije trap van ver buiten de zestien scoorde hij de openingstreffer.

Prachtige vrije trap Memphis
Net als twee weken geleden tegen Excelsior trad PSV ook tegen Heracles Almelo met een gewijzigd elftal aan. Remko Pasveer speelde in plaats van Jeroen Zoet, Jürgen Locadia verving Luciano Narsingh in de basis. Met deze twee spelers aan de start ging PSV vanaf de eerste minuut op zoek naar de openingstreffer, maar de ploeg van Phillip Cocu slaagde er in het eerste half uur niet in om door de verdediging van Heracles te combineren. Memphis was aan de kant van PSV de gevaarlijkste man via drie vrije trappen. Zijn eerste was een makkelijke prooi voor Heracles-keeper Castro, de tweede schoot Memphis van ongeveer 25 meter schitterend raak. Vlak daarna was het op dezelfde manier bijna 2-0, dit keer verwerkte Castro de vrije trap van de aanvaller tot een corner. Vijf minuten voor rust kreeg PSV nog een kans op de 2-0, maar uit een voorzet van Jetro Willems kopte Luuk de Jong over.