Rust PSV - FC Groningen: 1-1

Na een helft spelen bij PSV-FC Groningen staat het 1-1. Georginio Wijnaldum bracht PSV al na elf minuten op voorsprong, maar vlak voor rust kopte Botteghin de gelijkmaker binnen.

Vroege openingsgoal Wijnaldum
In de eerste minuten kreeg FC Groningen een aantal kansen om de voorsprong te pakken in Eindhoven. Jeroen Zoet stond echter paraat bij onder meer twee kansen van Van der Velden. Groningen leek even de betere ploeg, maar toch was het PSV dat toesloeg. Wijnaldum speelde De Jong aan en ontving de bal uitstekend terug, waarna hij met een prachtig gekruld schot Groningen-doelman Padt kansloos liet: 1-0. Vanaf dat moment heerste PSV en kreeg het kansen via Luuk de Jong. Memphis ging aan zijn man voorbij en gaf goed voor op de spits, die net over kopte. Even later kreeg PSV een strafschop. Een prima pass van Memphis zette Wijnaldum vrij voor de keeper. Op het moment dat de middenvelder wilde uithalen, werd hij neergelegd door Kappelhof. Padt stopte het schot van De Jong, maar Memphis schoot de rebound raak. Higler keurde de treffer echter af, want Memphis was te vroeg ingelopen. Vlak voor rust drong FC Groningen nog even aan en werd het gevaarlijk via Botteghin. Eerst schoot hij na een corner nog over, maar bij de tweede hoekschop in korte tijd kopte hij raak: 1-1.

Later een volledig verslag en meer foto’s uit Eindhoven | © PIcs United Later een volledig verslag en meer foto’s uit Eindhoven | © PIcs United