Rust PSV - Ajax: 0-1

Tegen de verhouding in staat Ajax na één helft op een 0-1 voorsprong. PSV kreeg meer kansen, maar Ajax had aan één mogelijkheid genoeg.

Meeste kansen voor PSV
Vanaf de eerste minuut zat PSV er kort op en liet het zien dat het absoluut wilde winnen. In de eerste minuut was het zelfs al bijna 1-0. Luuk de Jong stelde Luciano Narsingh met een hakje in staat om uit te halen, maar hij stuitte op Ajax-doelman Cillessen. Die moest in het vervolg meerdere keren reddend optreden om Ajax op de been te houden. Hij pareerde een afstandsschot van Memphis en stond op de goede plek toen Georginio Wijnaldum uit een vrije trap op doel kopte. Na een half uur draaide het spelbeeld om. El Ghazi ging voorbij Willems en leverde een strakke voorzet af. Ricardo Kishna, die tot dat moment nog weinig had laten zien, kwam voor zijn man en tikte via Zoet binnen: 0-1. Vijf minuten voor rust kreeg PSV nog een grote kans om op gelijke hoogte te komen. Andrés Guardado stuurde Adam Maher met een prachtige lange pass de diepte in, maar weer bracht Cillessen redding.

Georginio Wijnaldum hier dicht bij de openingstreffer voor PSV | © Pics United Georginio Wijnaldum hier dicht bij de openingstreffer voor PSV | © Pics United