‘Rosario groeit’ – media over ontwikkeling PSV

Artikel
‘Rosario groeit’ – media over ontwikkeling PSV

In navolging van PSV reisden verschillende vertegenwoordigers van de media naar Verbier om het team van Mark van Bommel gestalte te zien krijgen. In PSV in the Picture ditmaal aandacht voor hun conclusies.

VI: Rosario groeit door
In VI PRO analyseert Reon Boeringa de ontwikkeling van Pablo Rosario. Boeringa denkt op basis van het trainingskamp dat de middenvelder weleens in het gat kan duiken dat vertrekkers De Jong en Schwaab.

“De trainingsstage in de Zwitserse Alpen lijkt het beginpunt van een volgende fase in zijn carrière. Waar ligt de lat voor de 22-jarige middenvelder? Er is de hoop dat Rosario een stap naar voren zet als een van de aanjagers bij het nieuwe PSV. Met Daniel Schwaab en Luuk de Jong zijn twee leidende figuren vertrokken. Er gaat een nieuwe hiërarchie ontstaan. De voortekenen zijn dat Rosario een nieuwe rol grijpt. Met name tegen OGC Nice (3-2 nederlaag) overtuigt de ex-Ajacied. Rosario blinkt uit met onderscheppingen, staat positioneel goed en geeft een knappe assist bij de goal van Sam Lammers. Verder valt de durf en precisie bij zijn passing op. Rosario vindt vaak de voorwaartse oplossing en brengt daarmee de Franse defensie uit balans.”

In dit artikel vijf conclusies over het trainingskamp.

ED: Van Bommel blij met aanwinsten en arbeid 
In een groot interview met Rik Elfrink kijkt Mark van Bommel tevreden terug op de arbeid die PSV leverde in Zwitserland. “In een korte periode moeten we de spelers laten voetballen zoals wij het willen. Dus gooien we er zoveel mogelijk informatie in. Het liefst willen we voor de eerste of­ficiële wedstrijd het resultaat al zien. Dan maken we beelden die spelers weer verder kunnen helpen. Zo kunnen ze zien wat er bij bepaalde keuzes gebeurt”, zegt hij onder meer.

Ook is Van Bommel vol lof over aanwinsten Toni Lato en Bruma. “John de Jong (technisch manager, red.) heeft geweldig werk verricht door Bruma en ook Lato binnen te halen. Dit waren echt lastige deals. Het mooie aan onze nieuwe spelers is ook dat ze al wisten hoe we speelden en zich daarin goed hadden verdiept. We hoefden ze dat niet te vragen. Ze komen hier om te winnen en ook individueel beter te worden.”

Lees hier hoe Van Bommel denkt over de ontwikkeling van zijn elftal en zichzelf.

En hier hoe Elfrink de week in Zwitserland beleefde.

Wereldtitel robotvoetbal voor Eindhoven
Nederland heeft zondag in Sydney de wereldtitel robotvoetbal geprolongeerd. De ploeg Tech United uit Eindhoven won in de finale van het toernooi RoboCup met 6-4 van de Chinese robots. Hier lees je er meer over.

Transfercarrousel 
Na de drukte van vorige week lijkt het deze week wat rustiger wat betreft de transfercarrousel. Of daar verandering in komt lijkt volgens verschillende buitenlandse media vooral in handen van de topclubs te liggen. Zo heeft Bayern München volgens Bild hernieuwde interesse voor Steven Bergwijn en is Hirving Lozano opnieuw topprioriteit voor Napoli. Als Zij vertrekken zou Steven Berghuis volgens De Telegraaf in beeld komen bij PSV, dat volgens het Eindhovens Dagblad dicht bij een akkoord is met Michal Sadílek. De Jonge Tsjech kan zijn contract bij PSV met meerdere jaren verlengen. Het ED meldt verder dat PSV haast maakt met de komst van een ervaren centrale verdediger en een linksback.

Bekijk ook

PSV TV | Peter Uneken

Video