Romero terug bij wedstrijdselectie PSV

Artikel
Romero terug bij wedstrijdselectie PSV

Met een fitte Maxi Romero gaat PSV zaterdagavond op bezoek bij De Graafschap. De aanvaller zit tegen de ploeg uit Doetinchem weer bij de wedstrijdselectie. Hoofdcoach Mark van Bommel: “Dat is de volgende stap voor hem.”

Programma   
Romero volgt al een tijd een uitgestippeld programma om toe te werken naar volledige fitheid. Afgelopen maandag speelde hij voor de tweede maal op rij een volledige wedstrijd bij Jong PSV. Dinsdag ontbrak hij daarom op Wembley waar PSV nipt verloor van Tottenham Hotspur. “We waren er dicht bij”, blikt Van Bommel op De Herdgang op verzoek nog eens terug op die wedstrijd. “Er stond een team dat ten koste van alles een tegengoal wilde verhinderen. Dat is mooi om te zien. Dat het twee keer misgaat is echt doodzonde.”

Vijverberg   
In het weekend acteert PSV op volledig andere grond. De Vijverberg in Doetinchem. “Maar ik denk dat daar meer lawaai is dan op Wembley”, vermoedt Van Bommel. “Dat is buiten onze eigen supporters gerekend. De wisselwerking tussen hen en de spelers is dit seizoen wederom geweldig.”

Opstelling  
Ook bij De Graafschap is het vak voor de bezoekende ploeg weer volledig gevuld met PSV-supporters. Bijna net zo vanzelfsprekend als dat dit seizoen is, lijkt de opstelling van PSV. Liefst acht van de elf keer begon PSV dit eredivisieseizoen met dezelfde elf spelers. Maar zo simpel als het klinkt, is het volgens Van Bommel niet. “Ik twijfel altijd over mijn opstelling, bij elke keuze. Echt over alles moet je heel goed nadenken. Wij spreken graag over het team, niet over de nummers. Een interne concurrentie moet je hebben, anders houdt het elftal het niet vol. Maar we winnen elf keer. Dan kun je je ook afvragen waarom je moet wisselen.”