Romero behoedt PSV voor puntenverlies

Het was al even geleden dat PSV een wedstrijd in blessuretijd naar zich toetrok. Tegen FC Emmen zorgde invaller Maxi Romero met zijn eerste treffer voor opluchting. Na de eerste thuiswedstrijd van het seizoen is PSV met zes punten uit twee duels nog zonder puntenverlies.

Bravoure
In de eerste wedstrijd van betekenis sinds 202 dagen in het Philips Stadion lijken PSV’s intenties al snel duidelijk. Onder aanvoering van de bravourevolle Noni Madueke en Mohamed Ihattaren – beiden nieuw in de basiself van Roger Schmidt – komt FC Emmen in de openingsfase amper van eigen helft af. De entree van de twee talenten maakt PSV het jongste elftal sinds december 2014 en daarbij één van de jongste elftallen ooit in de clubgeschiedenis. Een gemiddelde van slechts 22 jaar en 302 dagen ‘oud’.

Mvogo redt, Madueke scoort
De goede openingsfase van dat jeugdige team ten spijt, is de eerste serieuze kans van het duel voor de bezoekers. Na een klein kwartier moet Yvon Mvogo serieus aan de bak bij een inzet van De Vos. Met een katachtige reflex tikt de Zwitser de bal uit de kruising en niet veel later ziet hij PSV dan toch op voorsprong komen. Halfweg de eerste helft loopt Madueke de bal eenvoudig binnen na een strakke voorzet van Philipp Max.

Doorbijten
PSV bijt daarna niet echt door. Ook niet in het begin van de tweede helft. Een aantal fraaie dribbels van onder anderen Donyell Malen en een poging van Ryan Thomas leveren niet de gewenste tweede treffer op en daardoor kan FC Emmen lange tijd hoop houden op een resultaat. Bovendien voorkomt Mvogo tussen de 70e en 75e minuut tot tweemaal toe de gelijkmaker.

Romero redt PSV
Het geeft PSV niet de noodzakelijke wake-up call en kort voor tijd komen de bezoekers op gelijke hoogte als Mvogo een terugspeelpass van Olivier Boscagli verkeerd beoordeelt en te laat is om de doorrollende bal nog te keren. PSV zet daarna nog even aan, krijgt nog een grote kans via Donyell Malen, maar moet wachten tot de allerlaatste minuten van de blessuretijd. Invaller Maxi Romero bezorgt PSV met zijn eerste treffer in het rood-wit het volle pond: 2-1.