Romal Abdi official eSporter PSV

Artikel
Romal Abdi official eSporter PSV

PSV heeft dinsdagmiddag Romal Abdi gecontracteerd als official eSporter. De 27-jarige Abdi doorstond eerder op de dag met succes de selectieprocedure en medische keuring, waarna hij zijn handtekening onder een PSV-verbintenis zette. Abdi gaat PSV vertegenwoordigen op nationale en internationale FIFA-toernooien. Op 28 februari 2017 maakt hij tijdens de DutchGameMasters in Eindhoven zijn thuisdebuut voor PSV.

Toernooiwinnaar
Romal Abdi was eind oktober één van de drie toernooiwinnaars tijdens het PSV FIFA-event. Dinsdagochtend meldde hij zich, samen met de winnaars van de andere twee tijdvakken in het Philips Stadion voor de laatste selectieprocedure. Omdat de eSporter PSV zowel nationaal als internationaal gaat vertegenwoordigen, werden Abdi en de overige kandidaten daar onderworpen aan verschillende eigenschapstests en hadden zij een sollicitatiegesprek met algemeen directeur Toon Gerbrands en technisch manager Marcel Brands. Daarin viel de keuze op Abdi, die vervolgens later op de middag door clubarts Rolf Timmermans van St. Anna TopSupport medische gekeurd werd.

Tekst loopt verder onder afbeelding

De 27-jarige Roman Abdi is vanaf heden de officiële eSporter van PSV De 27-jarige Roman Abdi is vanaf heden de officiële eSporter van PSV

Abdi wil prijzen winnen
Die keuring verliep zonder problemen en dus stond Abdi niet gek veel later met een grote glimlach PSV TV te woord. “Dit is echt prachtig”, was zijn eerste reactie. “Zo dadelijk wordt mijn naam op het mooiste shirt van de wereld gedrukt. Dat is echt een droom die uitkomt. Ik ga er alles aan doen om prijzen te winnen voor PSV.”

Ondersteuning door PSV en energiedirect.nl
Abdi ontvangt van PSV onder meer een kledingset met PSV-thuisshirt, een PSV-controller en een gamestoel van PSV waarmee hij de club vertegenwoordigt op alle toernooien. Ook faciliteert de club hem tijdens toernooien middels onder meer vervoer, overnachtingen, entreekosten en biedt PSV hem ondersteuning bij het opzetten van een professioneel social media-kanaal en het versterken van zijn team in de spelvorm FUT van FIFA. Namens hoofdsponsor energiedirect.nl ontvangt hij bovendien een jaar lang gratis stroom en gas, waardoor hij zich geen zorgen hoeft te maken over de energierekening tijdens het trainen.

Tekst loopt verder onder afbeelding

Hoofdsponsor energiedirect.nl ondersteunt Abdi met een jaar lang gratis stroom en gas Hoofdsponsor energiedirect.nl ondersteunt Abdi met een jaar lang gratis stroom en gas

Gerbrands: ‘Geweldige indruk’
Algemeen directeur Toon Gerbrands overhandigde Abdi zijn eerste PSV-shirt. In het sollicitatiegesprek dat beiden eerder op de dag hadden, maakte Abdi grote indruk op Gerbrands. “Marcel en ik hebben een geweldige indruk gekregen van Romal. Wij zijn er van overtuigd dat hij onze prachtige club op een PSV-waardige manier zal vertegenwoordigen en wensen hem veel succes.” 

Romal Abdi eerder vandaag in het Philips Stadion. Welkom bij de club Romal!  Romal Abdi eerder vandaag in het Philips Stadion. Welkom bij de club Romal!

Bekijk ook

TOP 10 GOALS | Alex

Video

PSV TV | Uitzending 29 mei 2020

Video