Roger Schmidt over het gevoel na de eerste zege en mogelijke transfers

Roger Schmidt over het gevoel na de eerste zege en mogelijke transfers
3 min
PSV1

PSV beleefde een goede week na de zege op FC Groningen. Dat vertelde Roger Schmidt op de persconferentie in aanloop naar PSV - FC Emmen. Op PSV Campus De Herdgang ging het verder nadrukkelijk over PSV's transferplannen.

Vertrek Lammers
Dat begon bij het nieuws over Sam Lammers. Kort voor aanvang van het gesprek tussen Schmidt en afgevaardigden van de media meldde PSV dat het de aanvaller de ruimte heeft gegeven om een transfer naar Atalanta Bergamo rond te maken. “Ik wist wel dat er deze week nieuws aan zat te komen”, vertelde Schmidt gevraagd naar de situatie. “Sam is in een eerder stadium al naar mij toegekomen om te vertellen over de interesse. Hij heeft deze week zijn keuze gemaakt. Dat accepteer ik, want zo gaat het in de voetballerij. Met nog tien maanden contract, kan PSV nu nog geld aan hem verdienen.”

PSV jaagt op versterkingen  
Met het ophanden zijnde vertrek van de 23-jarige aanvaller ligt het voor de hand dat PSV ook zelf de transfermarkt op zal gaan. “Om het elftal naar een nog hoger niveau te tillen, zullen we nog wat spelers moeten toevoegen”, vindt Schmidt. “Er worden een hoop spelers met PSV in verband gebracht. In deze fase van het seizoen is dat normaal. Ik overleg regelmatig met onze technisch manager, maar focus me tegelijkertijd op de jongens die nu hier zijn en op de wedstrijd tegen Emmen.”

Eran Zahavi
Een speler die nadrukkelijk aan de club gekoppeld wordt, is de Israëlische spits Eran Zahavi. Logischerwijs werd Schmidt naar hem gevraagd. “Erin is echt een goede speler. Eén van de beste op de Chinese velden, maar meer kan ik er niet over zeggen. Transfers als deze zijn niet altijd makkelijk”, sprak de Duitse coach. Hoe groot de kans is dat Zahavi binnenkort PSV’er is? “Dat kan ik niet zeggen. Rond is het in ieder geval niet”, aldus Schmidt. “Hij zou een hoop doelpunten aan onze ploeg toevoegen en met het vertrek van Sam hebben we dat ook nodig.”

Goede week
Naast Lammers mist PSV tegen FC Emmen volgens Schmidt Érick Gutiérrez en Armando Obispo. De overige selectieleden beleefden een prettige week na de 3-1 zege in het hoge noorden. “Als je wint heb je een goede week”, erkende Schmidt. “Er zit spirit in het team en de spelers voelen zich goed. Ik vond ons spel oké. Ik vind dat we beter moeten worden en morgen kunnen we dat ook laten zien.  Uiteraard willen we beginnen met een zege in onze eerste thuiswedstrijd.”

Selectie
PSV1
tijdlijn