Roda niet zo’n grote angstgegner als gedacht

Roda niet zo’n grote angstgegner als gedacht
2 min

Roda JC Kerkrade heeft de naam een angstgegner van PSV te zijn. In het verleden verloor PSV zowel thuis als uit punten tegen de Limburgers. Wie naar de recente resultaten in thuisduels kijkt, mag gerust concluderen dat de status van angstgegner eigenlijk niet op gaat.

Laatste nederlaag dateert van 2008
PSV won zes van de laatste zeven thuisduels met Roda JC in de Eredivisie (eenmaal gelijk). Op 25 oktober 2008 won Roda voor het laatst in Eindhoven: 2-3. Anouar Hadouir, Andres Oper en Boldizsár Bodor scoorden voor Roda JC, Balázs Dzsudzsák en Danko Lazovic maakten de PSV-treffers.

De laatste keer dat Roda JC een doelpunt tegen PSV wist te maken dateert van 12 december 2015. Sindsdien kreeg de ploeg van trainer Phillip Cocu geen treffer meer tegen. Roda JC kende slechts eenmaal een langere reeks waarin de club niet kon scoren tegen PSV: vijf duels in 1974-1975.

Primeur
Hirving Lozano scoorde in zowel zijn eerste als tweede eredivisiewedstrijd. Geen speler scoorde ooit namens PSV in zowel zijn eerste, tweede als derde eredivisiewedstrijd. Dries Mertens is de enige speler die in elk van zijn eerste drie eredivisieduels voor PSV scoorde, maar hij had al eredivisie-ervaring opgedaan bij FC Utrecht. Mertens scoorde toen in zijn eerste vijf wedstrijden op rij voor de Eindhovenaren (totaal zeven goals).

De kans dat Marco van Ginkel zondag het doel vindt is misschien nog wel groter. Van Ginkel maakte vier doelpunten in thuiswedstrijden tegen Roda JC (allemaal namens Vitesse). Tegen geen club maakte hij meer thuisdoelpunten, wel scoorde hij ook vier keer tegen Willem II.