Robin Schoonbrood verlengt bij PSV

Artikel
Robin Schoonbrood verlengt bij PSV

PSV heeft het contract van Robin Schoonbrood verlengd. Daags na zijn 19e verjaardag zette de talentvolle middenvelder zijn handtekening onder een contract dat hem tot 2019 aan PSV verbindt. ‘Volgend jaar wil ik knallen bij Jong PSV.’

Vertrouwen van Van Bommel    
Aanvallende middenvelder Schoonbrood speelt sinds het seizoen 2007-2008 in de jeugdopleiding van PSV, daarvoor speelde hij in zijn woonplaats Tilburg voor Triborgh. In Eindhoven begon Schoonbrood, geboren op 29 mei 1999, met voetballen in de F1. De jeugdinternational doorliep sindsdien vrijwel alle hogere elftallen op De Herdgang en maakte afgelopen jaar onderdeel uit van PSV onder 19, dat onder leiding van trainer Mark van Bommel kampioen werd. “Na een moeilijk jaar heeft hij me vanaf het begin van dit seizoen vertrouwen gegeven”, aldus Schoonbrood die in de voorbereiding aansluit bij Jong PSV.

Knallen    
“Ik heb veel geleerd en meegemaakt dit jaar”, vervolgde de jonge middenvelder. “Maar ik kijk alleen nog maar vooruit. Volgend jaar wil ik knallen bij Jong PSV.” Bij het ondertekenen van het contract, waarin tevens een optie voor een extra seizoen is opgenomen, waren zijn moeder, zusje, opa, oma en vriendin aanwezig. “Als je je contract mag verlengen bij de club waar je al zolang speelt is dat fantastisch.”

Bekijk ook