Robbin Ruiter: ‘Het is wat het is op dit moment’

Robbin Ruiter: ‘Het is wat het is op dit moment’
3 min

Velen zitten op dit moment thuis. Wat doe je om fit te blijven? Welke series moet je zeker kijken? En wat mis je in deze periode van sociale onthouding het meeste? PSV’ers weten raad. Doelman Robbin Ruiter trapt af.

Normaal gesproken eet je veelal op De Herdgang. Wat eet je nu?
“Eigenlijk gewoon wat de pot schaft. Mijn vriendin kookt en daardoor staat er bijna elke dag wel wat gezonds op tafel.”

Wat doe je tegen de verveling?  
“Ik kijk vooral veel tv en series. Tussendoor train ik nog wat om zo goed als mogelijk fit te blijven. En ik heb natuurlijk nog een kleine jongen van drie rondlopen. Veel samen spelen dus.”

Wat doe je samen met je zoontje?
“Zo af en toe gaan we naar buiten. We lopen een rondje in het dorp, gaan kijken bij de paarden. Het is wat het is op dit moment.”

Welke series volg je op Netflix? En waarom moeten onze fans die ook kijken?  
“Als ik heel eerlijk ben, ben ik bijna overal al wel doorheen. Aanraders zijn Suits, La Casa de Papel en Vis a Vis. Een andere serie die ik iedereen wil aanraden is Power. Dat gaat over de grootste drugsbaas van New York, maar staat niet op Netflix. Dus aan iedereen: streamen!”

Speel je games? Welke?  
“Ik speel niet zo veel op een Xbox of PlayStation, ik hou meer van bordspelletjes of kaarten. Dat gaat nu natuurlijk ook een stuk moeilijker. Op de club doen we nog weleens hartenhagen, dat gaat me goed af. Nu thuis spelen mijn vriendin ik weleens een potje pesten tegen elkaar.”

Hoeveel beter ben je daar de afgelopen weken geworden?   
“Ik verlies zo goed als altijd, haha.”

Wat is op dit moment je meest gedraaide nummer op Spotify?   
“Ik ben een liefhebber van het Nederlandse lied dus bij mij staat Tino Martin bovenaan.”

Wat mis je het meeste, nu je niet alles kunt doen?   
“De dagelijkse dingen. Ik heb gevoel een beetje opgesloten te zitten, dat zullen mensen ook wel herkennen. Je kan en mag maar weinig. Lekker naar de club gaan, trainen, een potje biljarten... Het contact met medespelers, vrienden en familie gaat via telefoon. Dat is minder. Uitzitten is wat we moeten doen.”

westandtogether