Reservecaptain Viergever: ‘Er zit veel kwaliteit in deze groep’

Reservecaptain Viergever: ‘Er zit veel kwaliteit in deze groep’
4 min

Na het bereiken van de groepsfase van de Europa League is PSV nu ook nog ongeslagen in de Eredivisie na de gewonnen uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Er wordt veel over PSV geschreven, altijd en overal. De redactie van PSV.nl leest alles en selecteert de belangrijkste berichten die je niet wil missen.

Viergever: ‘Er zit veel kwaliteit in deze groep’
Nick Viergever was te spreken over de veerkracht van de spelersgroep na het uitduel met RKC Waalwijk. In gesprek met het Eindhovens Dagblad blikt hij terug op de wedstrijd. “Eerste helft was het slordig en verloren we veel duels, dan kom je niet in de wedstrijd”, zegt de verdediger. “Met onze wilskracht, het vertrouwen dat we in elkaar hebben en de jongens die er in komen die het verschil maken kun je een wedstrijd omdraaien.” Viergever vindt het niet gek dat PSV negen Eredivisie-goals heeft met negen verschillende doelpuntenmakers: “Voorin hebben we veel scorend vermogen, veel jongens die een actie kunnen maken. Er zit veel kwaliteit in deze groep. Niet alleen elf jongens, de bank speelt een belangrijke rol daarin.” Bekijk hier het interview.

Eerste treffer Baumgartl
Timo Baumgartl wist tegen RKC Waalwijk het net te vinden, maar erg veel doelpunten maakt de verdediger doorgaans niet. In de Bundesliga wist hij twee keer te scoren en gisteren heeft hij ook bij PSV zijn scoreformulier geopend. “Soms scoor ik, soms is het geluk. Nu stond ik waar ik moest staan”, zegt de verdediger in gesprek met Fox Sports. “Ik kreeg de bal voor me en wist dat die hoek vrij moest zijn, toen heb ik hem ingeschoten.” Baumgartl schoot de bevrijdende 1-2 tegen de touwen: “De bal kreeg nog een beetje effect mee, maar als je scoort moet je blij zijn.”

'Mitrogol' doet bijnaam eer aan
In ongeveer een uur speeltijd heeft Kostas Mitroglou al twee doelpunten gemaakt. Gisteren ook zijn eerste Eredivisie-goal tegen RKC Waalwijk. FOX Sports-analist Ronald de Boer is te spreken over de kwaliteiten van de spits: “Hij is slim en kopsterk want hij heeft een goede lengte en op de counter doet hij goed mee omdat hij hongerig is naar een doelpunt. Als je een tegenstander krijgt die verdedigend gaat spelen, hopend op een counter dan doe je er goed aan om hem in de spits te zetten.” Bekijk hier de analyse.

Reon Boeringa: ‘Het zijn de weken van Ihattaren’
VI-journalist Reon Boeringa heeft een favoriete speler bij PSV op dit moment: Mohamed Ihattaren. “Hij was na rust degene die het spel deed kantelen in het voordeel van PSV. De doelpunten waren niet van hem, ondanks dat hij bij de eerste goal de assist gaf voor een eigen doelpunt, maar door hem begon het te lopen bij PSV.” Op Twitter heeft Boeringa nog extra complimenten voor Ihattaren: “Een Griekse krijger en Duitse stopper met de beslissende goals in Waalwijk, maar het was een toptalent uit Utrecht dat PSV leven inblies. Het zijn in Eindhoven de weken van Mohammed Amine Ihattaren.”

Ontploffingsgevaar
PSV weet de laatste wedstrijden in korte periodes veel gevaar te veroorzaken. Ook clubwatcher Rik Elfrink is dit opgevallen. “Van helemaal niets toch iets maken, is ook in de voetballerij een kunst op zich. PSV lijkt deze gave bijna tot in de perfectie te beheersen. Meer dan een helft leek het in Waalwijk zondag de verkeerde kant op te gaan met de Eindhovenaren, die na rust voor de derde wedstrijd op rij razendsnel wegliepen bij de tegenstander en drie keer scoorden binnen een kwartier.” zegt de journalist in het Eindhovens Dagblad. “Het ontploffingsgevaar bij de formatie van Mark van Bommel is – in de goede zin van het woord – enorm.”

Malen: ‘Ik ben trots dat ik erbij zit’
Donyell Malen kan aankomend weekend zijn debuut maken bij het Nederlands Elftal. “Het is natuurlijk een heel groot ding, het Nederlands Elftal. Daarvoor moet je iedere week goed spelen”, zegt de aanvaller in gesprek met de NOS. “Het is iets heel goeds voor mijn ontwikkeling om bij Oranje te zitten, je werkt heel hard om dit te bereiken en nu mag ik een deel uitmaken van de selectie. Als jong jongetje keek ik al naar het Nederlands Elftal, ik ben heel trots dat ik erbij zit.’