Reserve-aanvoerder Gakpo terug bij PSV: ‘Zin om weer te knallen’

Artikel
Reserve-aanvoerder Gakpo terug bij PSV: ‘Zin om weer te knallen’

Na de kortste zomerstop in zijn carrière tot dusverre kijkt Cody Gakpo alweer uit naar een nieuw seizoen bij PSV. De 22-jarige aanvaller, die dinsdagmiddag werd benoemd tot reserve-aanvoerder blikt na zijn eerste trainingen op PSV Campus De Herdgang zijn Oranjezomer en kijkt vooruit naar de seizoenstart: ‘Laten we maar weer snel beginnen.'

Debuut
“Ik ben natuurlijk blij om weer hier te zijn. Na het EK ben ik direct op vakantie gegaan en nu ben ik weer helemaal gefocust op PSV. Het was bijzonder om mijn debuut in het Nederlands elftal te maken. Iedere voetballer wil dat moment in zijn carrière wel bereiken, denk ik. Al met al waren de afgelopen maanden een mooie ervaring, op de vroege uitschakeling na natuurlijk.”

Oranje
“Ik denk dat we het ver hadden kunnen schoppen. De groep was goed en we gingen op een fijne manier met elkaar om. Vanuit PSV-perspectief was de start van het toernooi natuurlijk prachtig. Denzel (Dumfries, red.) deed het erg goed en later gold dat voor Donyell (Malen, red.) ook. Zij hebben me ook erg fijn opgevangen toen ik net bij de selectie kwam. Ik heb mogen proeven aan een hoog niveau en veel leerzame momenten gekend. Ik hoop dat ik die ervaringen kan meenemen naar PSV.”

Knallen
“Door social media heb ik niet veel hoeven missen. Natuurlijk heb ik alle transferupdates gezien en de eerste training heb ik samen met Denzel en Donyell bekeken. Op vakantie heb ik de oefenwedstrijden gezien en volgens mij willen we ongeveer dezelfde dingen op het veld doen als we afgelopen seizoen hebben geprobeerd. Ik heb er zin in om te gaan knallen.”

Wedstrijden
“Ik denk dat er nog wel wat fitheid in me zit. Zo lang ben ik niet weggeweest. Wedstrijdfit word je pas als je wedstrijden speelt. Laten we daar maar snel mee beginnen.”