Rentree Hendrix bij nederlaag Jong PSV

Jong PSV verloor vrijdagavond ‘de minitopper’ van Jong Ajax met 1-0. Op De Toekomst had de ploeg van Jansen had het moeilijk tegen de beloften van Ajax. Spits Sam Lammers scoorde, maar zag zijn treffer afgekeurd worden wegens buitenspel. Jorrit Hendrix maakte na twee maanden blessureleed zijn rentree.

Thuisploeg de betere, kans Rosario
De vele toeschouwers op De Toekomst zagen Jong PSV goed beginnen tegen de beloftenploeg van Ajax. Al na tien seconden kreeg Beto da Silva, die vorige week vrijdag nog twee keer trefzeker was, een kansje op de 1-0. Het eerste gevaar van de thuisploeg kwam rond de 20e minuut. Clement schoot van afstand op de paal. Jong PSV leek het daarna even kwijt te zijn, de Amsterdammers zorgden voor veel dreiging en namen het heft in handen. De ploeg van trainer Jansen stond onder druk en kon eigenlijk alleen maar tegenhouden. Vlak voor rust kreeg Jong PSV toch nog een kans, een behoorlijke zelfs, Rosario liep alleen op Krul af na een prachtige steekpas van Lammers. Zijn schot ging rakelings over het doel van Krul, waardoor het 0-0 bleef. Dit was ook gelijk de ruststand.

Jorrit Hendrix maakte vrijdagavond zijn rentree na maandenlang blessureleed Jorrit Hendrix maakte vrijdagavond zijn rentree na maandenlang blessureleed

Jong PSV komt doelpunt Sierhuis niet te boven
In het begin van de tweede helft gebeurde er veel. Na tien minuten werd een treffer van Lammers afgekeurd wegens buitenspel. Slechts vijf minuten later was het raak aan de andere kant: Sierhuis kopte de Amsterdammers na een uur spelen op voorsprong. Vlak na de goal zat de wedstrijd erop voor Hendrix. Hij werd vervangen door Duarte. Snel daarna kreeg Jong Ajax een grote kans om de score te verdubbelen, dat gebeurde echter niet, waardoor Jong PSV in de wedstrijd bleef. Tien minuten voor tijd kreeg Lammers een kopkansje na een goede voorzet van Abels. Zijn kopbal ging naast het doel van Krul. In de slotminuten kregen beide ploegen geen kansen meer, waardoor Jong PSV - Jong Ajax eindigde in 1-0.

Jurjus; Abels, Van Bruggen, De Wijs (73/Carolina), Alberto; Hendrix (60/Duarte), Beto da Silva, Rosario; Lammers, Paal, Gudmundsson(73/Piroe).