Reacties Schmidt en spelers na ‘vechtwedstrijd’ tegen Granada CF

PSV is altijd onderwerp van gesprek. Zeker na de eerste wedstrijd in het hoofdtoernooi van de Europa League. In PSV in the Picture lees je externe berichten over spelers, speelsters, de club en de supporters.

Schmidt kan leven met verlies
Hoofdcoach Roger Schmidt zag vooraf al geen gemakkelijke taak voor zijn ploeg weggelegd, tegen het lastig te bestrijden Granada CF. Een dag voor de wedstrijd werd bekend dat PSV drie spelers moest missen tijdens het duel. “Als ik daarnaar kijk en wat we op het veld hebben laten zien, kan ik ermee leven”, vertelt Schmidt in de perszaal van het Philips Stadion. Of de Duitse trainer meer coronagevallen verwacht in de selectie wil hij niet zeggen. “Elke ploeg heeft hiermee te maken.”

Vechtwedstrijd en irritaties
Denzel Dumfries en Donyell Malen deden ook hun zegje bij RTL. Volgens de PSV-aanvoerder moet het elftal goed in de spiegel kijken. “In de eerste helft gingen we goed met bepaalde situaties om, in de tweede helft werd dat lastiger.” Dumfries doelt daarmee op het feit dat de Granada-spelers eenvoudig naar het gras gingen en hard schreeuwden terwijl er weinig aan de hand was. Malen sluit zich daarbij aan: “In de eerste helft waren we wat rustiger en dan hou je hun ook uit het spel. In de tweede helft maakten zij er expres een vechtwedstrijd van en wij gingen daar een beetje in mee."

Inzetbaarheid Götze onzeker
Mario Götze werd in de rust naar de kant gehaald vanwege een blessure, aldus Schmidt. De PSV-trainer is erg tevreden over hoe Mario Götze zich tot nu toe manifesteert in dienst van PSV, schrijft het Eindhovens Dagblad. Zijn twee goals voor PSV geven hem zelfvertrouwen en dat zie ik hier graag, zijn de woorden van de trainer. “Het is niet zeker dat hij er al uitligt voor de wedstrijd tegen Vitesse”, zo citeert het ED de Duitse oefenmeester van PSV.

Voorzichtig zijn
De doelpuntenmaker namens PSV verscheen zelf ook voor de camera van RTL na afloop van de wedstrijd. Hij had een iets andere verklaring voor zijn wissel dan zijn trainer: “Ik heb pas zes keer getraind door mijn situatie. Zondag had ik al gespeeld, nu weer en zondag moeten we weer spelen. We moeten daarmee voorzichtig zijn." .

Groep E
PAOK Saloniki en Omonia Nicosia deelden de punten in Groep E. In Griekenland eindigde het duel tussen beide ploegen in 1-1. Eric Bautheac bracht de bezoekers op voorsprong in Thessaloniki. Zijn goal betekende het eerste doelpunt voor Omonia Nicosia in de groepsfase van de Europa League sinds 2008. Elf minuten na rust zorgde Thomas Murg voor de gelijkmaker. Granada CF gaat aan leiding in Groep E met drie punten, gevolgd door PAOK Saloniki en Omonia Nicosia, met beide één punt.