Reactie Phillip Cocu na PSV – N.E.C.

Reactie Phillip Cocu na PSV – N.E.C.
2 min

Hoofdcoach Phillip Cocu reageerde na afloop van PSV – N.E.C. opgelucht op de zege van zijn ploeg. “Uiteindelijk mogen we blij zijn dat we de drie punten hebben gepakt”, zei de coach op de persconferentie in het Philips Stadion.

Phillip Cocu: Zege op karakter
“Ik geef de complimenten aan N.E.C., die zowel defensief goed stonden als in het positiespel goed speelden”, begon Cocu zijn analyse veelzeggend. De hoofdcoach constateerde namelijk dat zijn ploeg zaterdagavond moeite had met de gasten uit Nijmegen. “We hadden vooral problemen in balbezit. We hadden niet de vastigheid en hanteerden een te laag baltempo om mogelijkheden te creëren”, vond de trainer die pas na de 1-1 wat gif in zijn ploeg zag komen. “Na de gelijkmaker zag ik wel een goede reactie in de ploeg. Op zo’n moment moet het en dus konden we een tandje bijschakelen. Uiteindelijk mogen we blij zijn dat we de drie punten hebben gehaald. Het was op karakter, maar ik ben tevreden dat we in deze fase van het seizoen winnen.” Tot slot sprak Cocu nog even over de blessure van De Jong. De aanvoerder viel uit na een harde tackle van Ritzmaier. “Hij heeft een dikke enkel. Ik ga er niet vanuit dat hij de wedstrijd van woensdag (tegen CSKA Moskou red.) haalt.”

Ernest Faber blij ondanks nederlaag
Voor Ernest Faber was het zaterdag een weerzien met PSV, dat volgens hem had kunnen uitmonden in een historische zege. “Als we een keer van PSV hadden kunnen winnen, was het denk ik wel vandaag geweest”, vond de trainer van N.E.C. “Ik complimenteer mijn jonge elftal. We kregen wat kritiek dat we enkel verdedigden, maar moesten nou eenmaal wennen aan de Eredivisie. Vandaag bleek dat we gewend zijn. PSV is alleen nog een maatje te groot. Desondanks denk ik dat we een geode wedstrijd op de mat hebben gelegd. We zijn best ver in onze ontwikkeling, maar PSV straft de kleine foutjes af. Ik ben desondanks heel blij wat we hebben laten zien”, besloot Faber.