Reactie Cocu in het Abe Lenstra Stadion

Reactie Cocu in het Abe Lenstra Stadion
2 min

Hoofdcoach Phillip Cocu stond na afloop met een dubbel gevoel de pers te woord. “De manier waarop we in de tweede helft terugkomen is goed, maar de eerste helft sloeg helemaal nergens op”, aldus Cocu.

Boos bij rust
In de eerste helft was goed te zien dat Cocu zich in en voor de dug-out opwond. Dat vertelde hij in de catacombe in het stadion ook tegen de pers. “Ik heb me zitten verbijten op de bank. Er waren wel positieve punten, maar als we defensief arbeid moesten leveren gaven we niet thuis. Als we aanspraak willen maken op een titel moet je altijd alles geven. Dat deden we voor rust niet.” In de tweede helft ging dat volgens de hoofdtrainer een stuk beter. Toch lukte het PSV niet om het kansenoverwicht in de score uit te drukken. “Ik ga met een rotgevoel terug naar Eindhoven. We hebben genoeg kansen gehad, maar er te weinig uitgehaald. Ik zei voor de wedstrijd al dat we effectief moesten zijn, achteraf blijkt waarom.”

Penalty’s
Cocu ging tot slot ook in op de strafschop voor sc Heerenveen en de niet gegeven strafschoppen aan PSV. “Het was een honderd procent strafschop voor Heerenveen”, vond Cocu. “Daar kan geen misverstand over bestaan. Maar als je hem aan hen geeft, moet je de bal bij ons ook op de stip leggen. Tot twee keer toe zelfs. Ik wil me zeker niet verschuilen achter deze beslissingen, maar het is zuur dat ons dit op deze manier punten kost.”