Ramselaar en Isimat ‘genieten’ van pittige trainingen

Artikel
Ramselaar en Isimat ‘genieten’ van pittige trainingen

Voor een flink gedeelte van de PSV-selectie is het trainingsveld van Le Chable inmiddels bekend terrein. Het hotel, de kabelbaan richting trainingsveld en het uitzicht op de bergen: het voelt bijna als thuis. “Het voelt alsof ik hier gisteren nog was”, lacht Bart Ramsleaar langs het trainingsveld. "Het is fijn om terug te zijn. Alles is goed eigenlijk.”

Visie      
Maar een herhaling van zetten is het allerminst. Waar de voorbereiding vorig seizoen in het teken stond van revanche na een seizoen zonder prijzen, is PSV komend jaar de prooi waarop wordt gejaagd. En dat onder een nieuwe hoofdcoach.  “Mark van Bommel heeft een heel duidelijke visie”, vertelt Ramselaar na de eerste trainingen in de Zwitserse Alpen. “Hij benadrukt constant de manier waarop hij wil spelen. Daar trainen we hard op, er komt veel arbeid bij kijken. Voor het spel dat we willen spelen hebben we die inhoud ook nodig.”

‘Harde werk maakt ons sterk’    
Dat beaamt Nicolas Isimat. “Het is goed om hier te zijn, maar de trainingen zijn pittig. De manier waarop we werken is heerlijk. Veel loopwerk, maar dat hoort bij het dominante voetbal dat we willen spelen. Dat harde werk maakt ons sterk. Het gaat in hoog tempo op en neer van doel naar doel. De aanvallers maken veel loopacties. Ik als verdediger moet scherp zijn om geen treffers te incasseren. Het gaat goed en ik vind het leuk om te doen”, zegt de verdediger, daags na de zege van Frankrijk op België. “Jullie moeten me nog niet feliciteren”, lacht hij. “Pas als Frankrijk zondag wint.”

Bekijk ook

PSV TV | Denzel Dumfries

Video

Jacht op de beker is geopend

Video