PSV/FC Eindhoven bekert verder

Artikel
PSV/FC Eindhoven bekert verder

PSV/FC Eindhoven heeft zich door een zege op SC Buitenveldert geplaatst voor de kwartfinales van het KNVB bekertoernooi. De ploeg van Nebojsa Vuckovic was met 4-1 te sterk voor de Amsterdamse topklasser.

Voor de derde keer op rij werden PSV/FC Eindhoven en SC Buitenveldert aan elkaar gekoppeld in het bekertoernooi. Het eerste jaar schakelde SC Buitenveldert op verrassende wijze de Eindhovense ploeg uit in de eerste ronde. Vorig jaar won PSV/FC Eindhoven met 7-0 en ook dit maal vertrok de ploeg met winst in Amsterdam.

Eerste helft: drie doelpunten
Het beloofde, zoals voorspeld door de hoofdcoach, geen gemakkelijke middag te worden tegen SC Buitenveldert. De thuisploeg pakte al vroeg de voorsprong door niet kordaat ingrijpen van de verdediging, 1-0. Nadia Coolen schoot daaropvolgend direct de gelijkmaker binnen en hield haar ploeg in de race. Het was de teruggekeerde Daniëlle van de Donk die haar ploeg op voorsprong kopte na een goede individuele actie van Jeslynn Kuijpers. De ruststand was 1-2.

Vreugde bij Ibtissam Bouharat, Nadia Coolen en Daniële van de Donk in Amsterdam | © FOTOTB.NL Vreugde bij Ibtissam Bouharat, Nadia Coolen en Daniële van de Donk in Amsterdam | © FOTOTB.NL

Kwartfinale KNVB beker
Met Sylke Calleeuw in de ploeg voor Daniëlle van de Donk ging PSV/FC Eindhoven op zoek naar een nieuwe treffer. Het vizier stond niet direct op scherp bij het team en de kansen schommelden heen en weer. Calleeuw vergrootte uiteindelijk de voorsprong en scoorde opnieuw een schitterend doelpunt op aangeven van Nadia Coolen. Na een eigen doelpunt van SC Buitenveldert in de slotfase waarbij een voorzet van Coolen werd binnen gewerkt, was de winst binnen handbereik. PSV/FC Eindhoven won met 1-4 en kwalificeert zich voor de kwartfinale van het KNVB bekertoernooi.

Bekijk ook