PSV'ers verkrampt: 'Niet alleen op training doen'

Artikel
PSV'ers verkrampt: 'Niet alleen op training doen'

Met talloze blokkades en zijn inzet was Denzel Dumfries één van de beste PSV’ers zondagmiddag in Amsterdam. De aanvoerder zag zijn ploeg echter opnieuw niet winnen en eigenlijk ook weinig aanspraak maken op een punt. ‘Het is wat het is op dit moment.’

Veel kansen voor Ajax
“Ik ben het niet zat om hier te staan hoor”, zei Dumfries die niet voor het eerst dit seizoen na een nederlaag als eerste de verslaggevers van FOX Sports te woord stond. “Ajax kwam voor rust verdiend op voorsprong. Zij creëerden heel veel kansen. In de tweede helft werden we wat vaster aan de bal, kregen wat mogelijkheden en daarvoor hadden we onszelf moeten belonen”, vond de rechterverdediger.

Ihattaren: ‘Het moet niet alleen op trainingen’
Mohamed Ihattaren deed daarna zijn verhaal bij FOX Sports. Daar beaamde hij de opmerking van de verslaggever die stelde dat het voetbal van PSV slecht was. “Dat kun je wel zeggen ja”, zei hij. “We kunnen het wel”, vervolgde Ihattaren. “Op trainingen gaat het beter dan in de wedstrijd, maar als je dat niveau niet voortzet, mors je overal punten. Het stoort me dat we het in wedstrijden niet laten zien. Dáár moet het gebeuren, niet op de trainingen.”

Verkrampt
Interim-trainer Ernest Faber benoemde datzelfde in zijn analyse. “We spelen heel verkrampt, heel anders dan op de trainingen”, aldus Faber die dat enigszins verrast. “Daar zijn de ruimtes nog veel kleiner dan hier, gaat het allemaal nog sneller en doet iedereen mee. In wedstrijden zijn we niet vrij. Dat is wat ik zie. In trainingen zie ik wat ander gedrag, maar je bent PSV’er om het ook in het stadion te laten zien.”