‘PSV’er’ Unnerstall met VVV tegen PSV

‘PSV’er’ Unnerstall met VVV tegen PSV
3 min

Lars Unnerstall wordt dit seizoen door PSV verhuurd aan VVV-Venlo. Bij PSV TV zegt de 28-jarige Duitse keeper in ontspannen sferen toe te werken naar het duel in het Philips Stadion. “Ik wil elke wedstrijd winnen dus ook de wedstrijden tegen PSV.”

Verbeteren 
Half mei van dit jaar presenteerde PSV Unnerstall als nieuwe doelman. Direct werd bekend dat de Duitser nog een seizoen in Venlo zou keepen. Logisch vindt Unnerstall nog altijd. “Ik denk dat ik me eerst moet verbeteren. Dat wil ik ook. Als ik volgend seizoen naar PSV ga hoop ik dat ik er klaar voor ben.”

Evenals vorig seizoen VVV-Venlo beleeft een prima start van in de Eredivisie. Na zeven duels bezetten de Noord-Limburgers de zesde plaats. Daardoor is de sfeer volgens Unnerstall ontspannen. “We hebben goede eerste wedstrijden gespeeld”, blikt de doelman terug. “De nederlaag tegen Excelsior was een bittere, maar dat kan een keer. Daarnaast hebben we alleen verloren van Ajax. Natuurlijk wordt het ook tegen PSV lastig. Misschien dat we in Eindhoven een of twee kansen kunnen creëren. Als we die weten te maken kunnen we mogelijk een puntje pakken.”

Valckx  
Dat hoopt ook voormalig PSV-speler Stan Valckx. “PSV gaat een keer punten verspelen, statistisch gezien komt dat moment steeds dichterbij”, zegt hij. Valckx speelde ruim tweehonderd wedstrijden in het eerste van PSV, bleef na zijn carrière lange tijd actief in Eindhoven, waarna hij in 2010 naar het buitenland vertrok. Sinds 2014 is Valckx betrokken bij het voetbalbeleid van VVV-Venlo. Met succes, want sinds zijn komst promoveerde de club naar de Eredivisie en daarin wist het zich vorig jaar knap te handhaven.

“Afgelopen jaren hebben we veel complimenten gekregen om de saamhorigheid en discipline. Nu staan er technisch wat meer vaardige spelers op het veld. Veel no-nonsense jongens. In de breedte zijn we ook wat sterker dan vorig jaar. Daarmee willen we weer een stapje proberen te maken. We hebben een goede start gemaakt dus wat dat betreft liggen we aardig op koers.”  

Winnen   
Een belangrijke rol daarin is volgens Valckx weggelegd voor Unnerstall, die vorig seizoen in het Philips Stadion al uitblonk tegen PSV. “Ik kreeg toen veel te doen en dat krijg ik waarschijnlijk nu weer. Daardoor kan ik laten zien wat ik kan. Wat er daarna gebeurt, zien we dan wel weer. Tegen wie we spelen maakt me niet uit. Ik wil gewoon winnen.” Dan Lachend: “Ook tegen PSV, ja.”