PSV zint op eerherstel tegen taaie Groningers

Artikel
PSV zint op eerherstel tegen taaie Groningers

PSV heeft geen goede herinneringen aan FC Groningen. Eerder dit seizoen betekende de 0-0 tegen tien man van Groningen het eerste puntverlies van het seizoen voor PSV en verloor Jürgen Locadia.

Weinig Groningse goals
Inmiddels is Locadia weer terug en hij zal met PSV op zoek gaan naar eerherstel. Want de 0-0 betekende dan wel puntverlies, het was ook de derde eredivisiewedstrijd op rij dat FC Groningen niet tot scoren kwam tegen PSV. De laatste keer dat FC Groningen tegen PSV scoorde was in maart 2015, toen Botteghin de enige Groningse treffer maakte in het 2-1 verlies. Het duel om de Johan Cruijff Schaal meegerekend, scoorde FC Groningen in de laatste zes duels maar twee keer tegen PSV, terwijl het wel elf tegengoals te verwerken kreeg. 

Prijzenpakker PSV
Bovendien heeft ook Groningen niet altijd goede herinneringen aan PSV gehad. PSV is de ploeg die de Groningers twee keer van een prijs afhield. Naast de Johan Cruijff Schaal in 2015 (3-0) verloor FC Groningen in 1989 ook zijn allereerste de bekerfinale tegen PSV (4-1).

Euroborg
Vorig seizoen kende PSV weinig problemen op bezoek in Noordlease Stadion (toen nog Euroborg). Willems opende de score na zeven minuten, waarna PSV via Pröpper (51e) en Locadia (88e). Het was achttiende uitoverwinning van PSV op FC Groningen in 37 wedstrijden (9 keer gelijk, 10 keer verlies).