PSV zet FC Utrecht overtuigend opzij na comeback

Na een moeilijk begin was PSV heer en meester tegen FC Utrecht. De ploeg kwam op 0-1 achterstand, maar haalde daarna uit en scoorde vier keer. Een moeilijke start veranderde in een overtuigende overwinning.

Vroege achterstand
In het Philips Stadion stond een topper op het programma. FC Utrecht, de nummer vier in de Eredivisie, kwam op bezoek. De gretigheid was bij beide ploegen te zien. Cody Gakpo, die terugkeerde na een blessure, was zichtbaar op zoek naar een plek op het scoreformulier. Hij maakte zich vroeg in de wedstrijd gevaarlijk met een voorzet, maar tot een goal kwam het niet. Ook Ristu Doan liet zich zien met flitsende bewegingen. Het eerste doelpunt viel echter voor de tegenstander. Uit een hoekschop werd hard binnengekopt, waardoor Joël Drommel kansloos was. Een tegenvaller in de openingsfase.

Comeback
Als reactie opende PSV de aanval. Het was niemand minder dan Gakpo, net terug van blessure, die de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Na een goede overname kreeg de geboren Eindhovenaar een prima pass van Mauro JR en schoot de 1-1 in de korte hoek binnen. De Domstedelingen kregen een kans om iets terug te doen met een vrije trap van een meter of zeventien, maar dat leverde niets op. De jacht op de voorsprong ging door. Het was uiteindelijk André Ramalho met de bevrijding. Na een hoekschop gaf Gakpo een prima voorzet. FC Utrecht-doelman Paes tastte mis en Ramalho werkte de bal op acrobatische wijze in het net. Bijna werd het nog 3-1, maar een schot van Bruma ketste tegen de paal. Het aluminium werd op de proef gesteld, ook Vinícius schoot de bal er hard tegenaan.

3-1, 4-1
PSV begon met een wijziging aan de tweede helft, Armando Obispo kwam in het veld voor Vinícius. Hierdoor schoof Gakpo door naar de punt van de aanval. De geboren Eindhovenaar leverde al snel een prima voorzet op Doan, die net op Paes stuitte. Maar een minuut later maakte hij toch zijn verdiende goal. De Japanner trok zelf naar binnen en haalde hard uit in de korte hoek: 3-1. Vanaf hier leek het over en uit voor Utrecht, al helemaal toen Phillipp Mwene een goaltje meepikte. Invaller Yorbe Vertessen gaf een uitstekende voorzet, Doan tikte de bal terug en Mwene haalde hard uit voor zijn eerste doelpunt in het rood-wit van PSV.

Comeback
Niet alleen Gakpo maakte zijn comeback, ook Jordan Teze en Noni Madueke kwamen weer aan spelen toe. In de slotfase kwamen ze op het veld voor Bruma en Phillipp Mwene. Madueke kwam akelig dichtbij de vierde treffer van PSV na een venijnig schot, die ternauwernood naast ging. Met een lange bal probeerde FC Utrecht nog iets te forceren, maar het kwam er niet meer van. In de tweede helft was er één heer en meester op het veld: PSV. Drie belangrijke punten werden overtuigend gepakt tegen de nummer vier van de competitie.