PSV winterkampioen na winst op Go Ahead Eagles

PSV won in het Philips Stadion met 2-0 van Go Ahead Eagles. Door de overwinning mag de ploeg zichzelf winterkampioen noemen. De doelpuntenmakers waren Phillipp Mwene en Cody Gakpo.

Weer Mwene
De laatste wedstrijd van 2021 werd gespeeld in een bijzonder verlicht Philips Stadion. Duizenden zitplaatsen waren verlicht met de candlebags. PSV hoopte het jaar net zo stijlvol af te sluiten als de lampen eruit zagen. Dat was wel af te lezen aan de openingsgoal van Phillipp Mwene. De rechtsback zag de ruimte om te schieten van afstand en benutte die kans ten top. Op zeer fraaie wijze schoot hij PSV op voorsprong. Een vroege openingsgoal kwam goed uit met het vizier op het winterkampioenschap.

Hoekschoppen
Toch kwam er nog een tegenvaller, André Ramalho viel namelijk vroeg in de wedstrijd uit met een blessure. Armando Obispo kwam binnen de lijnen als zijn vervanger. PSV nam duidelijk geen genoegen met de 1-0 voorsprong, het vuur werd geopend op het doel van Go Ahead Eagles. Cody Gakpo zorgde voor een reeks aan hoekschoppen. Daaruit kwamen kansen voor Carlos Vinícius en Mario Götze, maar een tweede doelpunt liet nog op zich wachten. Op slag van rust viel er nog een dot van een kans voor de voeten van Yorbe Vertessen, maar zijn schot ging over. Het bleef bij één doelpunt in de eerste helft.

Rode kaart
In de tweede helft moest de klus worden geklaard. De nodige doelpogingen werden gedaan, maar een goal liet op zich wachten. Zo kreeg Vinícius een goede kans na een flitsende combinatie met Gakpo, maar de spits stuitte op de doelman. Ook voor Gakpo en Vertessen kwamen gevaarlijke momenten. De 2-0 hing in de lucht. In de laatste 20 minuten moest Go Ahead Eagles doorspelen met een man minder. Verdediger Joris Kramer haalde de doorgebroken Vertessen neer met een harde sliding en moest het veld verlaten.

Winterkampioen
In de slotfase kwam er een tactische wijziging bij PSV, waarbij Maxi Romero binnen de lijnen kwam. ‘El Tigre’ maakte zichzelf gelijk belangrijk. Hij won het sprintduel van zijn directe tegenstander, legde af op Gakpo en die maakte de 2-0. Hierna ging PSV nog even los. Mauro JR deed nog een hele gevaarlijke poging, waar doelman Hahn maar net redding op kon brengen. Go Ahead Eagles kwam niet meer aan zet in deze fase, terwijl PSV afstevende op het winterkampioenschap. Dit doel werd gehaald. Bij de start van de winterstop staat PSV bovenaan in de Eredivisie.